Θα σε αφορίσω!

Αν και πριν από λίγες ημέρες η Ελλάδα καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Στρασβούργου, η κυβέρνηση κάνει πίσω για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης που θα περνούσε με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση κάνει πίσω επειδή υπήρξαν αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν επειδή χρειάζονται την στήριξη της Εκκλησίας για να εκλεγούν βουλευτές, και η Εκκλησία –μέσω των εκπροσώπων της- απειλεί με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εκκλησία που, αν και είναι τίγκα στους ομοφυλόφιλους ιερείς και μοναχούς, αντιδρά σθεναρά στο Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Εκκλησίας της Ελλάδας επιθυμεί οι ομοφυλόφιλοι να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους και να αλλάζουν συνέχεια ερωτικούς συντρόφους, χωρίς να δεσμεύονται από αστικούς θεσμούς και καθωσπρεπισμούς όπως το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως, αν περάσει το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και πάψει η ομοφυλοφιλία να αποτελεί ταμπού στη χώρα μας, η Εκκλησία της Ελλάδας θα ξεμείνει από ιερείς, αφού πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν θα χρειάζεται πια να γίνουν παπάδες ή μοναχοί για να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους μέσα στα μοναστήρια και στους γυναικωνίτες.

Αν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία της Ελλάδας θα χάσει πολλούς ομοφυλόφιλους παπάδες και θα αναγκαστεί να εισάγει παπάδες από το εξωτερικό, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Βέβαια, η αντίδραση της Εκκλησίας στο Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αδικεί τις ομοφυλόφιλες Ελληνίδες.

Από την στιγμή που οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν ιερείς, θα μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδας να επιτρέψει το Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο για τις ομοφυλόφιλες Ελληνίδες.

Ή, ας επιτρέψει να γίνονται και οι γυναίκες ιερείς, ώστε να γεμίσουν οι εκκλησίες λεσβίες.

Εν κατακλείδι, όπως αντιλαμβάνεται πια και ο πιο καθυστερημένος, αν δεν γίνει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανήκει στον Τρίτο Κόσμο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.