Σαμαράς for President

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα τάχθηκε υπέρ της απευθείας εκλογής ενός προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης –που θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση- και δήλωσε ευθέως πως θα ψήφιζε σίγουρα για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Αντώνη Σαμαρά.Ίσως, η δήλωση του Ενρίκο Λέτα πως θα ψήφιζε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Αντώνη Σαμαρά να προκαλεί έκπληξη αλλά δεν θα έπρεπε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βαρέσει κανόνι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την άνοδο των εθνικιστικών, ευρωσκεπτικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Η στιγμή που η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να ανακοινωθεί και επίσημα πλησιάζει, και κανείς δεν θα ήθελε να είναι αυτός που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος επί των ημερών του οποίου διαλύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από αυτή την άποψη, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ιδανικός για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ήδη το όνομά του έχει ταυτιστεί με την διάλυση της Ελλάδας, οπότε δεν πειράζει να μείνει στην Ιστορία σαν ο πρόεδρος που διέλυσε και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη λερώσει το όνομά του. Γιατί να το λερώσει και κάποιος άλλος Ευρωπαίος; Κρίμα είναι.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.