Σαμαράς for President

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα τάχθηκε υπέρ της απευθείας εκλογής ενός προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης –που θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση- και δήλωσε ευθέως πως θα ψήφιζε σίγουρα για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Αντώνη Σαμαρά.Ίσως, η δήλωση του Ενρίκο Λέτα πως θα ψήφιζε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Αντώνη Σαμαρά να προκαλεί έκπληξη αλλά δεν θα έπρεπε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βαρέσει κανόνι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την άνοδο των εθνικιστικών, ευρωσκεπτικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Η στιγμή που η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να ανακοινωθεί και επίσημα πλησιάζει, και κανείς δεν θα ήθελε να είναι αυτός που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος επί των ημερών του οποίου διαλύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από αυτή την άποψη, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ιδανικός για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ήδη το όνομά του έχει ταυτιστεί με την διάλυση της Ελλάδας, οπότε δεν πειράζει να μείνει στην Ιστορία σαν ο πρόεδρος που διέλυσε και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη λερώσει το όνομά του. Γιατί να το λερώσει και κάποιος άλλος Ευρωπαίος; Κρίμα είναι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.