Βιβλία, βιβλία, βιβλία!

Από τότε που η Ελλάδα χρεοκόπησε, έχω ξεσκιστεί στο διάβασμα. Από παιδί έχω να διαβάσω τόσα πολλά βιβλία. Εξωσχολικά όλα. Μόνο το καλοκαίρι που πέρασε, πρέπει να διάβασα πάνω από 40 βιβλία. Βέβαια, για εμένα, επειδή είμαι άνεργος, το καλοκαίρι ξεκινάει τον Μάρτιο και τελειώνει τον Νοέμβριο.

Δεν θα σας γράψω όλα τα βιβλία που διάβασα –ποιον αφορά εξάλλου τι διάβασα εγώ;- αλλά τρία ωραία βιβλία που έπεσαν στα χέρια μου τις τελευταίες ημέρες.

Η ανθολογία Χριστούγεννα και Χιονιάς (εκδόσεις Νάρκισσος) περιέχει 54 χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα διηγήματα από 34 Έλληνες συγγραφείς και δημιουργούς• από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Ανδρέα Καρκαβίτσα ως τον Αντώνη Σουρούνη και την Κική Δημουλά. Υπέροχο βιβλίο. Μέσα του υπάρχει το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Διαβάζοντάς το, έκανα τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μου.

Μαρκ Τουέιν, Ανθολόγιον (Εκδόσεις Νάρκισσος). Το διάβασα μέσα σε ένα βράδυ. Βέβαια, είμαι ο άνθρωπος που δίπλα στο κρεβάτι του έχει πάντα τις Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ και τις Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν.

Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ -James Bowen (Εκδόσεις Anubis). Ένας τραυματισμένος αδέσποτος πορτοκαλής γάτος αλλάζει τη ζωή ενός άστεγου μουσικού που προσπαθεί να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Μια αληθινή ιστορία από τους δρόμους του Λονδίνου. Απλό κι ανθρώπινο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.