Δεν υπάρχει καπνός χωρίς τζάκι

Έχει απόλυτο δίκιο το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: δεν πρέπει οι πολίτες να ανάβουν άσκοπα το τζάκι από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί. Να το ανάβουν άσκοπα τις υπόλοιπες ημέρες που λείπουν από το σπίτι.

Επίσης, οι Αθηναίοι να μην ανάψουν το τζάκι την παραμονή των Χριστουγέννων –η παραμονή πέφτει Τρίτη- γιατί από πού θα μπει ο Άγιος Βασίλης;

Βγήκαμε στην Αθήνα για μια βόλτα και μερικά κοκτέιλ σαμπάνιας, και, από την κάπνα που έβγαζαν τα τζάκια, αναγκαστήκαμε να μπούμε στα τζιπ και να φύγουμε για το σαλέ μου στο Περτούλι, όπου ανάψαμε το τζάκι για να μας κάνει παρέα. Και για ομορφιά.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα τζάκια στην Αθήνα. Τουλάχιστον, ας βγάλουν αρωματικά ξύλα για το τζάκι γιατί, εκτός από την κάπνα, είναι και η μπόχα που δεν υποφέρεται.

Ρε ζώα Αθηναίοι, ακούστε τι λέει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, και μην ανάβετε τα τζάκια για να ζεσταθείτε.

Ανάψτε μαγκάλια για να ζεσταθείτε.

Αν είναι να ψοφήσετε από τις αναθυμιάσεις, να ψοφήσετε μόνο εσείς.

Μην ψοφήσουμε κι εμείς που έχουμε λεφτά να αγοράζουμε πετρέλαιο!

(Σας υπόσχομαι πως, αν πεθάνετε από τις αναθυμιάσεις από τα μαγκάλια στο Παγκράτι και στο Κολωνάκι, θα συγκινηθώ πάρα πολύ και θα γράψω μερικά πολύ συγκινητικά και ανθρώπινα κείμενα για εσάς.)

(Μάγκες, ανάψτε όλοι τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, για να ρίξουμε την κυβέρνηση. Οι Έλληνες θα γράψουμε πάλι ιστορία: θα γίνουμε ο πρώτος λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας που ανέτρεψε κυβέρνηση από το σπίτι του, αραχτός στον καναπέ του μπροστά στο τζάκι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.