Επέστρεφε

Αύριο επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας αλλά σε μια εβδομάδα θα φύγουν και θα έρθουν ξανά τον Ιανουάριο για να μας κάνουν ποδαρικό για την νέα χρονιά. Οι επικεφαλής της Τρόικας είναι πολύ δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα κάτσουν να κάνουν Χριστούγεννα μαζί μας.

Όλες αυτές οι αναλύσεις για τον ερχομό της Τρόικας και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις είναι για καθυστερημένους, οπότε είναι πολύ πετυχημένες γιατί οι σύγχρονοι Έλληνες είναι εντελώς καθυστερημένοι.

Εν τω μεταξύ, μου αρέσει που υποτίθεται πως θέλουμε να ξεφορτωθούμε την Τρόικα αλλά έχουμε και μια αγωνία μήπως δεν έρθουν.

Αυτό μου θυμίζει εκείνο το παλιό αισχρό ανέκδοτο με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που -αν και δεν το θυμάμαι πολύ καλά- λέει μια Κύπρια πως μια μέρα εξυπνήσαμεν, επήραμεν πρωινό και ύστερα ήρθαν οι Τούρκοι και εβίασαν τη μαμά, τον μπαμπά, την αδερφή μου, τον αδερφό μου, τον παππού, την γιαγιά, την νονά μου, την κουμπάρα, τον κουμπάρο, την ξαδέρφη μου και εμένα.

“Και την επόμενη ημέρα τι έγινε;” την ρωτάει ο άλλος.

“Ε, την επόμενη ημέρα, εξυπνήσαμεν, επλυθήκαμεν παντού αλλά οι Τούρκοι δεν ήλθαν.”.

(Αγαπητέ αναγνώστη και συμπατριώτη, που διαβάζεις αυτό το κείμενο γύρω στα 2100, μην πιστέψεις κανένα βιβλίο και κανέναν άνθρωπο που θα σου πει πως οι Έλληνες στις αρχές του 21ου αιώνα ήταν γενναίοι και περήφανοι. Ένα κάρο ξεπουλημένοι και μεταλλαγμένοι μαλάκες ήταν. Εντελώς χέστηδες. Σκλάβοι από χόμπι. Τους αγόραζες πολύ φτηνά. Τζάμπα. Βέβαια, κι εσύ που το διαβάζεις αυτό μετά από 80 χρόνια, γύρευε τι ρουφιάνος και σκατάς είσαι. Όξω από τη σελίδα μου, ρε κωλοέλληνα!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.