Επικίνδυνα χρόνια

To 2013 έμαθα kitesurf. Ήταν η οικονομική κρίση που με ανάγκασε να πουλήσω το ιστιοφόρο και τα τρία τζετ σκι, ενώ και τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα είναι πια πολύ ακριβά. To kitesurf είναι πιο φτηνό, ενώ και η μεταφορά του εξοπλισμού είναι πολύ εύκολη.

Αν και δεν εγκατέλειψα το kickboxing, την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από αεροπλάνα, κτίρια και γέφυρες, το bungee jumping, το snowboard, τις αναρριχήσεις, τις καταδύσεις, το πιάνο και το μπαλέτο, την χρονιά που πέρασε έκανα ατελείωτες ώρες kitesurf.

Όταν μάλιστα άρχισα να καταφέρνω να κάνω άλματα -όπως αυτό στην φωτογραφία-, ένιωσα υπέροχα. Ξεσκίστηκα στις κωλοτούμπες. Ειδικά, όταν είχε κόσμο στην παραλία, τα έδινα όλα για να τους εντυπωσιάσω. Δεν σταματούσα τα άλματα μέχρι να φύγουν όλοι.

Βέβαια, αν και κάνω πολλά επικίνδυνα αθλήματα στα οποία υπάρχει πάντα κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού, την χρονιά που πέρασε κατέληξα στο συμπέρασμα πως το πιο επικίνδυνο άθλημα στην Ελλάδα είναι να είσαι μπλόγκερ.

Εννοώ μπλόγκερ που γράφει ελεύθερα την γνώμη του και δεν έχει εξαγοραστεί από πολιτικούς, κόμματα, ολιγάρχες, πρεσβείες κλπ• δεν εννοώ τους μπλόγκερ-γλάστρες που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή διαφημιστές και συμμετέχουν σε βραδιές προς τιμήν εθνικών προδοτών, για να κάνουν καυτές ερωτήσεις του στιλ «πώς αισθάνεστε που δεν κάνατε ποτέ κανένα λάθος;».

Με αυτή την ευχάριστη διαπίστωση, αντίο 2013.

Καλή χρονιά!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.