Οι φτωχοί βουλευτές είναι το πρόβλημα

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τσουκαλά, Τσακαλώτου και Σταθάκη. Σιγά τις καταθέσεις, και σιγά τις επενδύσεις. Εγώ έχω πολύ περισσότερα από όλους αυτούς μαζί.

Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες καταθέσεις και επενδύσεις.

Και αντί να κατηγορούν τους βουλευτές που είναι φτωχαδάκια, κατηγορούν τους πλούσιους βουλευτές.

Πώς πας ρε φίλε να γίνεις βουλευτής αν δεν έχεις καταφέρει στη ζωή σου να έχεις βγάλει μερικά εκατομμύρια ή αν δεν είχες, έστω, ζάπλουτους γονείς να σου αφήσουν μια τεράστια περιουσία;

Πώς θα φέρεις πλούτο στους πολίτες, αν δεν έχεις καταφέρει εσύ να γίνεις πλούσιος;

Εν τω μεταξύ, δεν ενοχλούν οι πλούσιοι νεοδημοκράτες και πασόκοι βουλευτές που ξέσκισαν την χώρα.

Ενοχλούν οι πλούσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί είναι ηθικό, λέει, το ζήτημα.

Δηλαδή, έχουμε αποδεχτεί πως ο Βενιζέλος είναι ανήθικος -οπότε μπορεί να είναι ζάπλουτος-, αλλά τον Τσακαλώτο τον θέλουμε μοναχό που τρέφεται με ακρίδες.

Κι αυτά περί ηθικής τα λένε τηλεδημοσιογράφοι που δουλεύουν 25 χρόνια για νταβατζήδες. Ηθικότατοι.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι «Θα κάνουμε όλους τους Έλληνες πλούσιους σαν τον Τσουκαλά, τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη».

Δεν γίνεται αυτό αλλά οι Έλληνες είναι τόσο μαλάκες που θα το πίστευαν. Εδώ έχουν πιστέψει άλλα κι άλλα.

Οι Έλληνες τους γουστάρουν και τους θαυμάζουν τους πλούσιους. Όλο πλούσιους ψηφίζουν· γιατί νομίζουν πως, αν ψηφίζουν πλούσιους, θα γίνουν κι αυτοί μια μέρα πλούσιοι. Εντελώς ζώα.

Και ψηφίζουν σαράντα χρόνια τους ίδιους πλούσιους, για να μην φτωχύνουν κι αυτοί και τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

Τέλος πάντων, αφού δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξυπνάδα να δώσει αυτήν την απάντηση, ας κάνει κάτι άλλο:

Ας βάλει τους τρεις βουλευτές του σε τρία αυτοκίνητα κι ας τους στείλει στην Συγγρού να οδηγούν μεθυσμένοι ανασφάλιστα αυτοκίνητα και να είναι και ξεβράκωτοι.

Θα τους συλλάβει η Τροχαία, θα ζητήσουν συγγνώμη, θα πουν όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πόσο απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά τους, θα φάνε κάνα πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ και θα ξεχαστούν οι καταθέσεις και οι επενδύσεις.

(Πριν από μερικές ημέρες, έθεσα από το μπλογκ το ερώτημα «Σε τι διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;». Λίγο πιο πριν έγραφα πως «Αυτό που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν στους πολίτες οι πολιτικές δυνάμεις που εναντιώνονται στην κυβέρνηση, την Τρόικα και το Μνημόνιο είναι πως ‘εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς’». Πάρα πολλές φορές έγραψα για την έλλειψη Δικαιοσύνης στην χώρα μας και επισήμανα πως η απόδοση δικαιοσύνης –και όχι η οικονομία- θα έπρεπε να είναι η σημαία των κομμάτων που υποστηρίζουν πως θα οδηγήσουν την χώρα σε καλύτερες μέρες. Εγώ, πάντως, προσπάθησα να προειδοποιήσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας συνεχίσει να στέλνει τους βουλευτές του να απολογούνται στα κανάλια των ολιγαρχών. Στους Ευαγγελάτους. Κι ας απορεί μετά γιατί στις συγκεντρώσεις του δεν πατάει άνθρωπος.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.