Ο πλάτανος θέλει νερό κι η λεύκα θέλει αέρα

Τα περισσότερα από εκατό δέντρα που έπεσαν σήμερα στην Αθήνα -εξαιτίας των ισχυρών ανέμων- αποδεικνύουν περίτρανα πως κάνουν μεγάλο λάθος όσοι υποστηρίζουν πως η Αθήνα δεν έχει πράσινο.

Από εθνικής και πατριωτικής απόψεως, ο ξεριζωμός τόσων πολλών δένδρων τις παραμονές των Χριστουγέννων αποτελεί ένα θεϊκό μήνυμα πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα ξένο και βάρβαρο έθιμο που έφεραν στην Ελλάδα οι Βαυαροί του Όθωνα.

Η παράδοση θέλει τους Έλληνες να στολίζουν τα Χριστούγεννα καράβι.

Βέβαια, στον Όλυμπο και στα Άγραφα δεν ήξεραν οι άνθρωποι πως η ελληνική παράδοση λέει να στολίζουν καραβάκι και δεν στόλιζαν τίποτα.

Από την άλλη, ήταν πολύ ωραίο που σήμερα μπήκαν μόνα τους τα δέντρα μέσα στις πολυκατοικίες της Αθήνας. Γλιτώνεις τα έξοδα να αγοράσεις το δέντρο και να το κουβαλάς στο ρετιρέ. Και μετά τα Χριστούγεννα, το καις στο τζάκι.

Αν ήμουν παιδάκι και μου μπούκαρε το δέντρο από το μπαλκόνι, θα το στόλιζα αμέσως με μπάλες και λαμπάκια.

Πάντως, εδώ που έχει φτάσει η Ελλάδα, η είδηση θα ήταν να πέφτουν οι πολυκατοικίες πάνω στα δέντρα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.