Ψωμί κι ελιά

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, το τελευταίο διάστημα σας έβαλα το ερώτημα σε τι διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οπωσδήποτε, τέτοια ερωτήματα είναι για αργόσχολους και πλούσιους, οπότε αφορούν εσάς και όχι εμένα που, τις τελευταίες ημέρες, δούλεψα στις ελιές και μάζεψα μόνος μου πάνω από 350 τσουβάλια.

Δυσκολεύτηκα να βρω δουλειά στις ελιές φέτος. Δεν σε παίρνουν οι Έλληνες αν είσαι Έλληνας -γιατί νομίζουν πως είσαι τεμπελχανάς και απατεώνας σαν αυτούς-, οπότε είπα πως είμαι Αλβανός για να πάρω τη δουλειά. Ευτυχώς, οι Αλβανοί -που δουλεύαμε μαζί- έχουν μπέσα και δεν είναι ρουφιάνοι σαν τους Έλληνες, και δεν με κάρφωσαν στα αφεντικά.

Φυσικά, δουλεύαμε όλοι ανασφάλιστοι, οπότε κι εγώ αποφάσισα να πάρω δυο τσουβάλια ελιές από κάθε αφεντικό που δούλεψα. Αυτοί απαλλοτρίωσαν την ασφάλισή μου, κι εγώ απαλλοτρίωσα δυο τσουβάλια ελιές από τον καθένα. Άρα, είμαστε πάτσι.

Τώρα θα πάω τα τσουβάλια στο λιοτρίβι, θα βγάλω το δικό μου λάδι και θα το πουλήσω.

Όποιος αναγνώστης θέλει λάδι Πιτσιρίκος, ας επικοινωνήσει. Το λάδι έχει μέσα και τον ιδρώτα μου.

Μόλις τελειώσω από τις ελιές, θα πάω στο Άργος και στο Λεωνίδιο να μαζέψω πορτοκάλια σαν Αλβανός.

Μην ανησυχείτε, δεν θα εγκαταλείψω το μπλογκ. Θα γράφω μέσα από τα χωράφια στην ταμπλέτα την ώρα του κολατσιού.

Σπουδαίο πράγμα η τεχνολογία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.