Αίσχος!

Δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη η διαρκής -και επιτυχημένη- προσπάθεια ανάμιξης της Εκκλησίας της Ελλάδος στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που οδήγησε ζευγάρια ανδρών και ζευγάρια γυναικών να φιληθούν σήμερα κατά την διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά από τον μητροπολίτη Σεραφείμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απειλές του μητροπολίτη πως θα αφορίσει τους βουλευτές που θα ψήφιζαν την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Είναι απόλυτα κατανοητός ο λόγος που οι σεπτοί ιεράρχες αντιδρούν όταν βλέπουν δυο άνδρες να φιλιούνται δημοσίως: τους ζηλεύουν.

(Θα ήταν ωραία φάση να πλακώνονται οι παπάδες στα γλωσσόφιλα στη διάρκεια των τελετών. Αλλά θα χάσουν τον μισθό. Και τις δωρεές από τις γεροντοκόρες. Που θέλουν τον Χριστό παρθένο. Και την Παναγία παρθένα. Και το Άγιο Πνεύμα περιστέρι αλλά παρθένο. Επίσης, ο Χριστός και η Παναγία δεν έχεζαν. Ποτέ. Το Άγιο Πνεύμα κουτσουλούσε καμιά φορά. Κι έβγαιναν σοκολατάκια.)

(Πάντως, είναι εντυπωσιακό πως ο Χριστός κήρυττε την αγάπη αλλά, αν πιστέψουμε τις γραφές, ο μόνος που τον φίλησε στη ζωή του -εκτός από τη μάνα του- ήταν ο Ιούδας.)

(Αγαπητέ αναγνώστη, που διαβάζεις αυτές τις γραμμές το 2158, θέλω να ξέρεις πως ο Μεσαίωνας δεν είναι και τόσο μακριά σου όσο νόμιζες. Επίσης, ελπίζω στην εποχή σου να έχετε ξεπεράσει τις θρησκείες και τον καπιταλισμό. Αν και δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα. Αφού εγώ δεν θα ζω, ας πέσει και φωτιά να σας κάψει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.