Η Σύλβα και ο Δράκος (Η Νένα Μεντή στο Χαμάμ)

Χτες το βράδυ, πήγα στο Χαμάμ στα Πετράλωνα και είδα την μουσική παράσταση «Η Σύλβα και ο Δράκος» που βασίζεται σε ένα από τα κεφάλαια του υπέροχου βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου». Η Νένα Μεντή είναι η Σύλβα, μια γνήσια λαϊκή Σαλονικιά τραγουδίστρια, και την συνοδεύει με το ακορντεόν ο έξοχος Παναγιώτης Τσεβάς.

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για αυτήν την παράσταση -ένα λαϊκό θέαμα σε μια όμορφη λαϊκή γειτονιά- αλλά αρκεί αυτό: Μην τη χάσετε! Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας και απολαύστε αυτή την πολύτιμη ανάσα.

Να προσθέσω μόνο πως η Νένα Μεντή είναι σαν να έχει βγει μέσα από τη γη. Η Νένα Μεντή δεν είναι ηθοποιός, είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν την βλέπεις, δεν την ακούς, την νιώθεις.

(Η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα αλλά έμαθα πως θα προσθέσουν μια ημέρα ακόμα. Προβλέπω να προσθέτουν και πολλές ακόμα ημέρες αλλά εσείς, καλού-κακού, κάντε μια κράτηση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.