Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανίων. Στον Πειραιά κάτι λεσβίες και κάτι ντιγκιντάνγκες πλακώθηκαν στα γλωσσόφιλα με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια την ώρα της τελετής –γιατί μπέρδεψαν τα Φώτα με την Ανάσταση- αλλά αυτή η άθλια ενέργεια του φιλιού δεν επηρέασε την τελετή που ήταν λαμπρή γιατί ήταν ελληνική.

Εν τω μεταξύ, πολλές μητέρες ανησυχούν επειδή τα παιδιά τους που βούτηξαν στη θάλασσα για τον σταυρό δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στο σπίτι.

Οι Ελληνίδες μάνες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Τα παιδιά τους δεν έχουν επιστρέψει στο σπίτι επειδή, από φέτος, όποιος θέλει να βουτήξει για να πιάσει τον σταυρό θα πρέπει να πληρώσει 25 ευρώ.

Τα 25 ευρώ ζητήθηκαν από τους βουτηχτάδες αφού είχαν πέσει στο νερό, γιατί, αν τους τα ζητούσαν από πριν, δεν θα βουτούσε κανείς, θα έμενε ο σταυρός στο νερό και θα πήγαινε το έθιμο στον διάολο.

Όποιος δεν έχει τα 25 ευρώ δεν βγαίνει από το νερό.

Αλλά πού να τα έχεις τα 25 ευρώ μέσα στο μαγιό;

Παρακαλούνται οι Ελληνίδες μάνες τα παιδιά των οποίων αγνοούνται στον αγιασμό των υδάτων να πάνε αμέσως με 25 ευρώ στην θάλασσα γιατί κάνει ψοφόκρυο και τα παιδιά τους θα γίνουν κασάτα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.