Ο Δένδιας Μαντάμ Σουσού

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είπε –μεταξύ άλλων- πως «η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχονται οι Έλληνες είναι τραγική». Αυτός δεν είναι υπουργός, είναι η Μαντάμ Σουσού. Ο Μπύθουλας και το Κολωνάκι.


Ο κ. Δένδιας κάνει ένα μεγάλο λάθος: δεν είναι τραγική η ποιότητα των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα• απλά, η ποιότητα των Ελλήνων είναι πάρα πολύ υψηλή και αυτό κάνει τους μετανάστες να μοιάζουν σαν καθυστερημένοι μπροστά στους Έλληνες.

Άρα δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά η υψηλή ποιότητα των Ελλήνων που κάνει όλους τους άλλους να φαίνονται σαν λοβοτομημένοι.

Και είναι πάρα πολύ τυχερές οι χώρες που υποδέχονται Έλληνες μετανάστες. Γιατί ανεβαίνει και το δικό τους επίπεδο.

Η υψηλή ποιότητα των Ελλήνων αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι ψηφίζουν ζώα σαν τον Δένδια. Που δηλώνει και χριστιανός.

Γιατί νομίζετε πως χρεοκόπησε η Ελλάδα; Από την πολύ υψηλή ποιότητα των κατοίκων της.

Όταν ο κ. Δένδιας αναφέρεται στη χαμηλή ποιότητα των μεταναστών, εννοεί ότι είναι φτωχοί. Η πολύ χαμηλή ποιότητα της πλειοψηφίας των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα δεν ενοχλεί κανέναν γιατί οι τουρίστες αφήνουν χρήματα.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι μετανάστες, το πρόβλημα είναι πάντα οι φτωχοί.

Απαντώντας πρόπερσι σε έναν αναγνώστη από την Σουηδία, έγραφα μεταξύ άλλων:


“Η φτώχεια είναι το πρόβλημα, δεν είναι η μετανάστευση. Στρέφοντάς μας εναντίον των μεταναστών, στρέφουν τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. Στρέφουν τους καταπιεσμένους εναντίον των καταπιεσμένων. Και αυτοί αλωνίζουν.

Οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι και θεωρούνται κατώτεροι μόνο επειδή είναι φτωχοί. Φαντάζομαι πως δεν έχεις δει κάποιον ζάπλουτο Ιρακινό που αποφάσισε να ζήσει στη Δύση να γίνεται αντικείμενο χλευασμού και περιφρόνησης.

Μόνο οι φτωχοί μετανάστες περιφρονούνται. Και όχι μόνο οι φτωχοί μετανάστες. Και οι φτωχοί ντόπιοι περιφρονούνται. Κι έτσι γίνεσαι μετανάστης στη χώρα σου. Κι αντί να στραφείς ενάντια σε αυτούς που σε εξαθλίωσαν στρέφεσαι κατά των μεταναστών που είναι φτωχοί σαν κι εσένα. Αυτός είναι ο στόχος τους. Τον πέτυχαν.

Ξαναλέω, το πρόβλημα δεν είναι η μετανάστευση, είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση. Που εξαπλώνονται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Αντί να εξαπλωθεί η ευημερία της Δύσης και στις φτωχές χώρες, εξαπλώνεται η εξαθλίωση των φτωχών χωρών μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Κι αντί οι Ευρωπαίοι να πάρουν στο κυνήγι κυβερνήσεις και αγορές, παίρνουν στο κυνήγι τους μετανάστες.”

(Ο Δένδιας είπε ακόμα ότι αλλάζει την Αστυνομία και θα την κάνει FBI από Ηλία του 16ου για να πιάνει τους κλέφτες. Ποιους κλέφτες ρε ζώον; Του περιπτέρου; Αφού η κυβέρνησή σου προστατεύει τους κλέφτες. Και είναι και γεμάτη κλέφτες.)

(Ο Αντώνης Σαμαράς το 2012 στο Παρίσι είχε πει για τους μετανάστες πως «Στην Ελλάδα, όμως, είναι σαν όμηροι, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε». Από “όμηροι” το 2012 έγιναν άνθρωποι με “τραγική ποιότητα” το 2014. Μέχρι τις εκλογές θα γίνουν και ουρακοτάγκοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.