Το κάπνισμα σώζει ζωές

Αποσύρθηκε τελικά το μέτρο της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ για τα νοσοκομεία, αφού θα αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά. Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να πάει το πακέτο τα τσιγάρα στα 25 ευρώ, ώστε οι ασθενείς να παίρνουν και μισθό μέσα στο νοσοκομείο, και να λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας.Εν τω μεταξύ, όταν βλέπετε τώρα κάποιον να καπνίζει να του λέτε ένα ευχαριστώ γιατί, αν δεν ήταν αυτός να ντουμανιάζει όλη μέρα, θα σας πετούσαν έξω από το νοσοκομείο.

Κι αν θέλετε να στηρίξετε τα δημόσια νοσοκομεία, ξεκινήστε το κάπνισμα. Με τέσσερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα, θα ξεπεράσουμε το σύστημα Υγείας των σκανδιναβικών χωρών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης –που προσποιείται πως είναι υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά που προσποιείται ότι είναι πρωθυπουργός- δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι το μέτρο θα αποσυρθεί αν βρεθούν ισοδύναμα, αλλά το τραβούσε τόσο καιρό επειδή του αρέσει να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να υποδύεται τον υπουργό και να του κάνουν ερωτήσεις κάτι λεβεντομαλάκες που υποδύονται τους δημοσιογράφους.

Το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία καταργείται μετά από αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που το είχε ψηφίσει, οπότε καταλαβαίνουμε πως από την αρχή είχαν αποφασίσει πως το μέτρο δεν θα ισχύσει αλλά το ψήφισαν για να πουν μετά όχι και να φαίνεται πως διαφωνεί ο Βενιζέλος με τον Σαμαρά –γιατί ο Βενιζέλος είναι σοσιαλιστής και τον πονάει το λαό-, αν και δεν διαφωνούν πουθενά και ο Βενιζέλος έχει κουρνιάσει στη ζεστή αγκαλιά του Σαμαρά με την ελπίδα ο Σαμαράς να τον σώσει από τη φυλακή, αλλά μάλλον στο τέλος θα πάνε και οι δυο μαζί στη στενή, αν και ο Βενιζέλος μπορεί να σκάσει από τη μάσα, οπότε θα πάει αυτός στο χώμα και ο Σαμαράς στη φυλακή.

Τώρα υπάρχει στην κυβέρνηση η σκέψη να γίνει το κάπνισμα υποχρεωτικό, να μεταφερθεί το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ στα τσιγάρα, και όποιος δεν το πληρώνει να του κόβουν το λαιμό.

Με την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού αναμένεται να αυξηθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων, οπότε θα πετάει η οικονομία της χώρας που έχει ήδη πάρει τα πάνω της με το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου σκέφτεται να αυξήσει τις τιμές στα σπίρτα και τους αναπτήρες, για να πληρώνεται το φακελάκι του γιατρού και ο νεκροθάφτης.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.