Αλμανάκ – Θέατρο Τέχνης

Χτες το βράδυ, πήγα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, για να δω το έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη “Αλμανάκ”. Η Μαριάννα Κάλμπαρη κατάφερε να γράψει ένα έξοχο κοινωνικό θεατρικό έργο για την κρίση μέσα στην κρίση. Δεν είναι εύκολο να γράψεις για αυτό που συμβαίνει -όταν αυτό συμβαίνει κι εσύ ζεις μέσα σε αυτό- αλλά η Κάλμπαρη το πέτυχε. Μπράβο της.

Την μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Σπύρος Γραμμένος και την εκτελεί ζωντανά. Τι άλλο θα κάνει πια αυτός ο Γραμμένος; Σε λίγο θα παίξει κιόλας.

Ο Σπύρος Γραμμένος ερμηνεύει κι έναν ρόλο-έκπληξη στην παράσταση αλλά δεν σας λέω τι ρόλο κάνει γιατί δεν είμαι ρουφιάνος. Βάζω, όμως, αυτή τη φωτογραφία, κι όποιος δεν κατάλαβε τι ρόλο κάνει ο Γραμμένος να πάει στον οφθαλμίατρο.

Όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης είναι εξαιρετικοί αλλά την καρδιά μου έκλεψε η Αριάδνη Καβαλιέρου. Εδώ η Αριάδνη πλαισιώνεται από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο και τον Βασίλη Αλεξάκη που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, κι εγώ τους έκανα πρωταγωνιστές.

Εδώ η Αριάδνη έξοχα σκηνοθετημένη από τον Παντελή Δεντάκη, του οποίου η σκηνοθεσία είναι υποδειγματική και κάνει το έργο να αναπνέει, και να πάλλεται ανάμεσα στη συγκίνηση και το γέλιο. (Καλέ, πώς τα γράφω έτσι;)

Εδώ η Αριάδνη πυροβολεί την Τερέζα Γριμάνη, την Ανθή Ευστρατιάδου, την Κατερίνα Λυπηρίδου, τον Κώστα Μπάρα και τον Ορέστη Τζιόβα…

…αλλά δεν τους σκοτώνει, αφού στη συνέχεια μας κάνουν υπόκλιση.

Ο Κάρολος Κουν συναντάει τον Σπύρο Γραμμένο. Τους έφερα σε επαφή γιατί νομίζω πως θα συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον.

Το “Αλμανάκ” κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30 στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Υπόγειο). Με το ίδιο εισιτήριο μπορείτε να δείτε και το έργο του Μισέλ Φάις “La Petite Mort” που ξεκινάει στις 21:00

.

(Αφού έγραψα όλα αυτά, επανέρχεται η μεγάλη μου απορία: Εγώ πότε θα παίξω;;; Ο Μπογιόπουλος έπαιξε, ο Γραμμένος έπαιξε, ο Αποστόλης παίζει στην τηλεόραση, εγώ -που αντικειμενικά έχω μεγαλύτερο ταλέντο από όλους αυτούς- πότε θα παίξω; Καλά, παίζω όλη μέρα, αλλά εννοώ να παίζω και να με βλέπουν και οι άλλοι. Κρίμα είναι να πάει χαμένο αυτό το θέαμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.