Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil

Η εκδίκαση της αγωγής του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη κατά του συντάκτη και υπεύθυνου έκδοσης του περιοδικού Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου ξεκίνησε χτες και θα συνεχιστεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δηλώνει θιγμένος από ρεπορτάζ του Unfollow για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ζητάει από το περιοδικό 500.000 ευρώ και ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil.

Αυτός στη φωτογραφία είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Aegean. Απλά, ήταν τυχαία εκεί και έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Αναρωτιέμαι γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil.

Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αναφέρουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως τον κύριο Aegean Oil αλλά κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν τον ενόχλησε.

Με την ευκαιρία, να ενημερώσω την Wikipedia πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil. H Wikipedia αναφέρει πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, και μπορεί να δεχτεί καμιά αγωγή επειδή γράφει τέτοια ψέματα.

Νομολογία του Άρειου Πάγου από τον Ιανουάριο του 2013 προβλέπει πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης εταιρείας ή εταιρειών δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από διοικητικά συμβούλια ή προέδρους που έχει διορίσει.

Αλλά επανέρχομαι στο ερώτημά μου:

Γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil;

Υπάρχει κάποιος λόγος να ντρέπεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την Aegean Oil;

Έχει κάνει κάποια παρανομία η Aegean Oil;

Πάντως, εσείς, αν αποδειχτεί πως η Aegean Oil έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου να ξέρετε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil.

Επίσης, είμαι βέβαιος πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που τηλεφώνησε την 1η Φεβρουαρίου του 2013 στα γραφεία του Unfollow –από τηλεφωνικό αριθμό καταχωρημένο στην Aegean Oil- και απείλησε τη ζωή του συντάκτη του άρθρου που αφορούσε την Aegean Oil.

Μάλλον κάποιος μίμος μπήκε κρυφά εκείνο το βράδυ στα γραφεία της Aegean Oil και τηλεφώνησε στα γραφεία του Unfollow για να απειλήσει και να βρίσει τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, ώστε στη συνέχεια να ενοχοποιήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αλλά αυτή είναι μια άλλη δίκη.

(Είμαι βέβαιος πως τα ΜΜΕ που έχουν κάνει γαργάρα την υπόθεση δεν είναι επειδή οι εταιρείες του Μελισσανίδη τα ταΐζουν διαφήμιση.)

(Α ναι, αυτό το κείμενο δεν το έχω γράψει εγώ. Το έχει γράψει ένας άλλος που κατέλαβε το μπλογκ μου την ώρα που εγώ είχα πάει βόλτα. Επίσης, δεν είμαι ιδιοκτήτης αυτού του μπλογκ. Περνούσα τυχαία απέξω.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.