Αφιερωμένο

Πιτσιρίκο, έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαμογελάει κάτω από τα μουστάκια του, όταν ο πιτσιρίκος “αναρχίζει”. Αναρτήσεις, όπως για τον Θεοφίλου ή για τους αναρχοφυλακισμένους, με αγγίζουν ιδιαίτερα. Γ’ αυτό τον λόγο, όταν είδα την φωτό που σου στέλνω, μου ήρθες αυτόματα στο μυαλό. Με έναν τρόπο, σου την αφιερώνω. – Κ.

(Αγαπητέ φίλε, δεν αναρχίζω εγώ – οι αναρχικοί πιτσιρικίζουν. Αυτό μου θυμίζει την ιστορία με τον Μάνο Χατζιδάκι, όταν είχε γράψει το “Χασάπικο 40” -γνωστό στους περισσότερους ως “Ήλιε μου, ήλιε μου, βασιλιά μου”- , το οποίο είναι το βασικό θέμα της συμφωνίας αριθμός 40 του Μότσαρτ· αυτός ήταν και ο λόγος που ο Χατζιδάκις έβαλε το 40 στον τίτλο του τραγουδιού. Όταν είπαν στον Χατζιδάκι πως σε αυτό το τραγούδι έχει “κλέψει” τη μουσική του Μότσαρτ, ο υπέροχος Χατζιδάκις απάντησε: “Ο Μότσαρτ χατζιδακίζει”. Σας ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.