Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει ο διάλογος ανάμεσα στον Μανώλη Γλέζο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ. Ο Μανώλης Γλέζος είπε στον Γερμανό Πρόεδρο πως τον περίμενε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και ο Γκάουκ του είπε πως εκεί εκτελέστηκαν τρομοκράτες.Ο κ. Γκάουκ είπε ακόμα στον Μανώλη Γλέζο πως ο αδερφός του, ο Νίκος Γλέζος, δεν θα είχε εκτελεστεί σε ηλικία 19 ετών από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το 1944 και θα ζούσε σήμερα, αν δεν ήταν τρομοκράτης και αν είχε αντιληφθεί πως οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Επίσης, ο κ. Γκάουκ είπε στον Μανώλη Γλέζο πως ήταν λάθος του να κατεβάσει την γερμανική σημαία με την σβάστικα από την Ακρόπολη το 1941, ενώ θα ήταν καλύτερο να είχε συνεργαστεί με τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, αφού αφενός θα είχε αποφύγει τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια, και αφετέρου θα είχε πιάσει μια ωραία και καλοπληρωμένη θέση στις κυβερνήσεις της Ελλάδας μετά την Κατοχή, που πλαισιώθηκαν, κυρίως, από τους Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών.

Εδώ που τα λέμε, δεν έχει κι άδικο ο κ. Γκάουκ.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι πάλι υπό γερμανική ηγεμονία, στην κυβέρνηση είναι οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών και στη Βουλή είναι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

(Πάντα σκέφτομαι την φράση της Διδώς Σωτηρίου από την “Εντολή” για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους αλλά δεν έμαθαν και δεν είδαν τι έγινε μετά, οπότε κέρδισαν τουλάχιστον τα όνειρά τους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.