Το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει την 25η Μαρτίου

Ο βροχερός καιρός στην Αθήνα δεν επέτρεψε στους κατοίκους της πρωτεύουσας να επισκεφτούν τον λόφο του Φιλοπάππου και να επιδοθούν στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Τούτου δοθέντος, η κυβέρνηση αποφάσισε το πέταγμα του χαρταετού να μεταφερθεί στην 25η Μαρτίου, αμέσως με την παρέλαση.

Η μεταφορά του πετάγματος του χαρταετού από την Καθαρά Δευτέρα στην 25η Μαρτίου κρίθηκε επιβεβλημένη από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού δεκάδες χιλιάδες χαρταετοί έμειναν απούλητοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης ήταν πολύ στενοχωρημένος εξαιτίας της βροχής, αφού οι Αθηναίοι δεν ανέβηκαν στο λόφο του Φιλοπάππου για να δουν τα φρεσκοβαμμένα παγκάκια και να εντυπωσιαστούν που τον Καμίνη τον έπιασε κωλοπιλάλα πριν τις εκλογές και προσπαθεί να δείξει έργο, βάφοντας τα παγκάκια της Αθήνας πριν οι Αθηναίοι τον βάψουν μαύρο.

Μειωμένη ήταν η κίνηση στους φούρνους –επειδή οι γέροι και οι γριές φοβήθηκαν πως θα γλιστρήσουν στα βρεγμένα πεζοδρόμια-, με αποτέλεσμα οι καθιερωμένες λαγάνες να μείνουν αδιάθετες και οι αρτοποιοί, με κάθε λαγάνα, να σου δίνουν άλλες δέκα λαγάνες δώρο.

Φθηνότερες ήταν οι τιμές φέτος για το σαρακοστιανό τραπέζι, αν και εμένα μου ήρθε κάπως ακριβά• μάλλον επειδή κάθε Καθαρά Δευτέρα τρώω μόνο παϊδάκια.


Και του χρόνου!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.