«Μην παίζετε παιχνίδια με την Θράκη»

Η φράση «Μην παίζετε παιχνίδια με την Θράκη» έχει ακουστεί πολύ και από πολλά στόματα τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στα κόμματα, μετά την απόσυρση της μουσουλμάνας Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα θα την έχετε ακούσει κι εσείς.

Μαζί με τους πολιτικούς, ακούω και κάτι παπαγαλάκια -που δεν άφησαν Έλληνα ολιγάρχη που να μην του γλείψουν τ’ αρχίδια- να είναι πολύ ευαίσθητα στο θέμα της Θράκης.

«Ξέρετε, εγώ είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος στο θέμα της Θράκης». Τι μου λες, σοβαρά; Εγώ σε είχα για ευαίσθητο μόνο σε ό,τι αφορά τα χρήματα.

Είναι εντυπωσιακό το ότι όλοι αυτοί που κόβουν τις φλέβες τους για την Θράκη είναι οι ίδιοι που οδήγησαν όλη την Ελλάδα –μαζί με την Θράκη- στην διάλυση.

Δηλαδή διέλυσαν την Ελλάδα, υποθήκευσαν την χώρα και τις ζωές των Ελλήνων για 50 χρόνια, και τώρα τους έπιασε η ευαισθησία για την Θράκη.

Φαίνεται πως η χώρα τους ευαισθητοποιεί κομμάτι-κομμάτι· όχι όλη μαζί. Αύριο μπορεί να τους πιάσει μια ξαφνική ευαισθησία για την Ήπειρο.

Οι ίδιοι άνθρωποι που πουλάνε την Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι, που πουλάνε νησιά, που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα, έχουν μια ευαισθησία στο θέμα της Θράκης.

Αυτοί που είναι έτοιμοι να τινάξουν την χώρα στον αέρα -προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, τις θέσεις τους και να συνεχίσουν να σφετερίζονται τον εθνικό πλούτο- στο θέμα της Θράκης είναι πολύ ευαίσθητοι.

Και οι Έλληνες, αντί να τους πάρουν στο κυνήγι, κάθονται και τους ακούν.

Είναι εύκολο να κυβερνάς, όταν οι πολίτες μιας χώρας είναι χάπατα.

(Μην παίζετε παιχίδια με την Θράκη, την Ελλάδα, όμως, μπορείτε να την παίξετε και στα ζάρια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.