Και το Άγιο Φως στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Σάλος έχει προκληθεί από άρθρο του Νίκου Δήμου, ο οποίος τόλμησε -200 χρόνια μετά τον διαφωτισμό- να χαρακτηρίσει «δήθεν» το Άγιο Φως. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το Άγιο Φως θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας τη θέση της Νατάσας Ράγιου που θα κλειστεί σε μοναστήρι.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε πως το Άγιο Φως δεν μιλάει αγγλικά και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την χώρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε πως το Άγιο Φως δεν μιλάει καμία γλώσσα –αφού είναι μουγκό- αλλά θα φωτίζει με το θαυματουργό και υπερκόσμιο φως του την αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, και θα βοηθήσει τους βουλευτές των άλλων χωρών να κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά αυτό μάλλον το ανακάλυψε μετά το άρθρο του Νίκου Δήμου γιατί δεν τον θυμάμαι να ενοχλείται από τον διάλογο του Σαμαρά με τον Θεό, ούτε με την πασοκαρία που κουβαλούσε τους Επιτάφιους και κωλοτριβόταν με τους δεσπότες, για να την τραβάνε οι κάμερες.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αγίου Φωτός στις ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία, έχει προκύψει πρόβλημα με την υποδοχή του στο αεροδρόμιο, αφού το Άγιο Φως γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και θα προσβληθεί αν το υποδεχτούμε με τιμές υποψήφιου ευρωβουλευτή.

(Αν θέλετε να γελάσετε λίγο, διαβάστε τι έγραφα για το Άγιο Φως το 2006: “Ελλήνων Πάσχα”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.