Κοινωνικό μέρισμα ζητούν οι παπάδες

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το αίτημα των ιερέων της χώρας να λάβουν κι αυτοί το κοινωνικό μέρισμα. Οι ιερείς υποστηρίζουν πως η οικονομική κρίση έχει πλήξει τα εισοδήματά τους και πως δικαιούνται κι αυτοί χρηματική ενίσχυση, αφού ο Θεός -αν και είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά- δεν τους βοηθάει.

Οι παπάδες δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και δηλώνουν πως, αν δεν πάρουν χρηματική ενίσχυση θα αφορίσουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης και τον Νίκο Δήμου, ενώ, παράλληλα, θα πουν στους πιστούς πως δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, οπότε ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος τους.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης συναντήθηκε με εκπροσώπους των παπάδων και τους προέτρεψε να πάρουν κοινωνικό μέρισμα από το παγκάρι.

Οι παπάδες του απάντησαν πως το έχουν ξετινάξει το παγκάρι –και σιγά να μην περίμεναν αυτόν να τους το πει- αλλά, από τότε που η χώρα χρεοκόπησε και οι Έλληνες ενδιαφέρονται μόνο για την προ θανάτου ζωή και καθόλου για την μετά θάνατον, δεν ρίχνουν πια χρήματα στο παγκάρι.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.