Να μεταφερθεί το Άγιο Φως στο τζαμί της Αθήνας προτείνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Αλλάζει θέση στο θέμα της δημιουργίας τζαμιού στα όρια του Δήμου Αθηναίων ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως δέχεται την δημιουργία τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας αλλά με την προϋπόθεση το τζαμί να λέγεται Αγία Σοφία.Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, το τζαμί θα μπορούσε να χτιστεί στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος αλλά θα πρέπει το τζαμί να χτιστεί σε αρχιτεκτονικό ρυθμό βασιλικής μετά τρούλου.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος προτείνει το τζαμί Αγία Σοφία να έχει Αγία Τράπεζα, εικονοστάσια, μανουάλια και γυναικωνίτη.

Παράλληλα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος προτείνει να μεταφερθεί το Άγιο Φως στο τζαμί Αγία Σοφία, ώστε τα εγκαίνια του τζαμιού να γίνουν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.

(Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και κάνει σημαία του προεκλογικού του αγώνα το αν θα πρέπει να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα. Ο Σπηλιωτόπουλος έρχεται από τον Μεσαίωνα. Οπότε, είναι ιδανικός για δήμαρχος της σημερινής Αθήνας και αντάξιος των δημοτών της Αθήνας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.