Η πρώτη μου φορά

Δεν το είχα κάνει ποτέ. Ήξερα πως η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική. Η πίεση ήταν μεγάλη. Οι φίλοι μου μου έδιναν συμβουλές. Για εμένα ήταν σπουδαία υπόθεση. Κάποιοι άλλοι το κάνουν για πλάκα. Εγώ το έκανα για μένα. Σκασίλα μου για τους άλλους. Είχε έρθει η στιγμή να γίνω άντρας.

Ήταν η πρώτη μου φορά σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχα πάει ποτέ σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πάει ακόμα και σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας -είχαμε πάει για χαβαλέ στη συγκέντρωση της κατσαρόλας του Μητσοτάκη, με έναν ξάδερφό μου που φώναζε τάχα μου συνθήματα και μετά έλεγε ψιθυριστά “κάνα μουνί καλό, κάνα μουνί καλό;”- αλλά σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχα πάει ποτέ. Το ωραίο στις συγκεντρώσεις των κομμάτων της Αριστεράς είναι πως οι άνθρωποι είναι κανονικοί. Είναι ανθρώπινοι άνθρωποι. Συμπαθητικοί και γελαστοί.

Όταν εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μετάνιωσα για την πρώτη μου φορά σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, κατάλαβα πως η Ομόνοια πρέπει να είναι ασφαλής πια, για να είναι ο Αλέξης εκεί. Ωραία τα είπε ο Αλέξης. Είναι πιο σίγουρος από ποτέ. Αν και οι Έλληνες νιώσουν σίγουροι για τους εαυτούς τους, προβλέπω ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει την Ελλάδα μόδα ξανά. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Έπεσε πολύ χειροκρότημα στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εγώ χειροκρότησα. Τον Αλέξη Τσίπρα δεν τον χειροκρότησα -για να μην το πάρει και πάνω του από τώρα- αλλά χειροκρότησα τον Μανώλη Γλέζο, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, την Πέπη Ρηγοπούλου και την Σοφία Σακοράφα.

Ήταν ωραία η πρώτη μου φορά σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.