Ιστορίες για αγρίους

Σήμερα που πήγα στη μητέρα μου για να της πω χρόνια πολλά για την Γιορτή της Μητέρας -αλλά, κυρίως, για να φάω τον κρασάτο κόκορα με μακαρόνια που το μαγειρεύει τέλεια-, είδα καρφωμένη στην εξώπορτα αυτή την κονκάρδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

“Τι έγινε, ρε μάνα” της λέω, “γιατί έβαλες τον Σταύρο Θεοδωράκη στην εξώπορτα;”.

“Για να διώχνει τους κλέφτες” μου λέει, “δεν βλέπεις τι άγριος που είναι;”.

Ήταν το 2010, όταν ο “Βήμα FM” -που πήγαινε άπατος τότε, όπως πάει και τώρα- είχε αποφασίσει να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με σχολιαστές, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Παύλος Τσίμας και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του ΔΟΛ που είχαν τηλεοπτική παρουσία.

Το σχέδιο δεν πέτυχε γιατί είναι άλλο πράγμα η τηλεόραση και άλλο το ραδιόφωνο· το ζωντανό ραδιόφωνο δεν έχει μοντάζ.

Δεν βάζεις τον Σταύρο Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο, γιατί δεν μπορεί να μιλήσει. Το διαπιστώσαμε τώρα που έγινε αρχηγός κόμματος και μιλάει σαν παιδάκι του δημοτικού που ψάχνει να βρει τις λέξεις.

Αν βάλεις τον Σταύρο Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο να κάνει εκπομπή, θα αλλάξουν σταθμό όλοι οι ταξιτζήδες· και ραδιόφωνο στην Ελλάδα ακούνε μόνο οι ταξιτζήδες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο “Σταύρος ο άγριος” στο Βήμα FM. Προφανώς, για να ξεχωρίζει από τον Σταύρο Ψυχάρη που είναι “ο Σταύρος ο γλύκας”.

Το 2010, ο κόσμος δεν ζητούσε ακόμα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει κάτι, ενώ κι ο Σταύρος δεν είχε αρχίσει ακόμα να ακούει φωνές μέσα στο κεφάλι του που να τον καλούν να κάνει κόμμα, για να σώσει κι αυτός την πατρίδα.

Ήταν επειδή η ολιγαρχία δεν κινδύνευε ακόμα το 2010, αφού το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είχαν ακόμα τεράστια ποσοστά και την έκαναν την δουλειά, οπότε δεν χρειαζόταν το Ποτάμι.

Ήταν όμορφες μέρες.

(Φυσικά, πήρα από τη μητέρα μου την κονκάρδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Θα την πουλήσω στο eBay.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.