Κάννες

Διάβασα το δημοσίευμα των Financial Times για τη σύνοδο G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011 -με τα δάκρυα της Μέρκελ, τον ζαβό Παπανδρέου, τον αδίστακτο Βενιζέλο, τον καιροσκόπο Σαμαρά και τον υπέροχο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο- και κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα πως αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαλυθεί αμέσως. Βέβαια, την ίδια άποψη είχα και πριν διαβάσω το δημοσίευμα των Financial Times.

Στις 20 Νοεμβρίου του 2011, οι New York Times είχαν γράψει πως «στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε πραξικόπημα για να σωθεί το ευρώ».

Στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρονταν, φυσικά, στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο.

Τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος προτάθηκε από τον Μπαρόζο.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εχθρός της Δημοκρατίας.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχέση μόνο με το ευρώ.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Μαφία.

Μαφιοκρατία.

Όσο κι αν τα αντιευρωπαϊκά κόμματα δυναμώνουν σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης –και μάλλον θα σαρώσουν στις ευρωεκλογές-, αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διαλυθεί με εκλογές.

Επειδή αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δημιουργήθηκε με εκλογές.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.