Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει καλό και στη Νέα Δημοκρατία

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία. Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την χρεοκοπία της χώρας, την οδηγεί στη διάλυση. Η ανάληψη της προεδρίας από τον Σαμαρά φάνηκε αρχικά ωφέλιμη για το κόμμα αλλά ήταν καταστροφική για την Νέα Δημοκρατία.Πάντα η Νέα Δημοκρατία είχε λούμπεν και ακροδεξιά στοιχεία αλλά δεν κυριαρχούσαν ποτέ αυτοί μέσα στο κόμμα. Ήταν σχεδόν κρυμμένοι.

Και οι κεντροδεξιοί έμοιαζαν να ντρέπονται λίγο για αυτούς τους γραφικούς ακροδεξιούς. Αλλά τους ανέχονταν, για να μην χάνονται οι ψήφοι των ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς υιοθέτησε μια ακροδεξιά ατζέντα, πήγε την Νέα Δημοκρατία στην ακροδεξιά και μετά απορούσε -τάχα μου- για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα δώσει την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξεφορτωθεί τον Αντώνη Σαμαρά και την ακροδεξιά ομάδα του, και να γίνει πάλι ένα κεντροδεξιό δημοκρατικό κόμμα.

Δεν είναι μυστικό πως υπάρχουν χιλιάδες νεοδημοκράτες που ποτέ δεν χώνεψαν τον Σαμαρά και την λούμπεν ακροδεξιά παρέα του.

Ούτε είναι μυστικό πως πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βγάζουν καντήλες με τον Σαμαρά.

Δεν το κρύβουν καθόλου.

Όλοι πια ξέρουμε έναν νεοδημοκράτη που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκουμπιστεί ο Σαμαράς από την Νέα Δημοκρατία.

Και μπορεί αυτός ο νεοδημοκράτης να μην επιστρέψει ποτέ στην Νέα Δημοκρατία.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι πια και ΠΑΣΟΚ. Δυο σε ένα.

Μάλιστα, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα σφιχταγκαλιαστούν ακόμα περισσότερο.

Κι από τους ακροδεξιούς μπορεί να γλιτώσουν κάποια στιγμή, από τους πασόκους αποκλείεται.

(Πάντως, η χρεοκοπία της χώρας και η αναγκαστική μείωση του πελατειακού κράτους “απελευθέρωσε” εκατομμύρια ψηφοφόρους που ήταν “παγιδευμένοι” επί δεκαετίες στην Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Όλοι εμείς που δεν ψηφίζαμε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τους υποδεχτήκαμε με αγάπη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.