Ο ξένος Τύπος μπορεί να σώσει τις ελληνικές εφημερίδες

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου στην Ελλάδα πως αναστέλλει τις εργασίες του. Το Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες αίτηση πτώχευσης και από σήμερα στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν ξένα περιοδικά και εφημερίδες.Το λουκέτο στο Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου είναι μια δυσάρεστη είδηση αλλά μπορεί να σώσει τον ελληνικό Τύπο.

Αφού δεν θα υπάρχουν ξένα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα, οι ελληνικές εφημερίδες μπορούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ελληνικά –αφού δεν τις διαβάζει κανείς στην Ελλάδα- και να κυκλοφορούν σε άλλες γλώσσες.

Με 20 εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, όλο και κάτι θα πουλήσουν.

Αφού δεν διαβάζουν οι Έλληνες τις ελληνικές εφημερίδες, να τις διαβάζουν οι τουρίστες.

Μπορεί οι τουρίστες να εκτιμήσουν την υπέροχη δημοσιογραφία του Βήματος και της Καθημερινής.

Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να κυκλοφορούν οι ελληνικές εφημερίδες με ένθετο τις ξένες εφημερίδες.

Για παράδειγμα, να κυκλοφορούν τα Νέα με την πρώτη και την τελευταία σελίδα στα ελληνικά, και μέσα να έχουν τον Guardian.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.