Δημοψήφισμα για τον Κατσουράνη ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Με αφορμή τον διχασμό και την διχόνοια που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το αν πρέπει να αγωνιστεί ο Κώστας Κατσουράνης στον κρίσιμο αγώνα της εθνικής ομάδας με την Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου, η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα για το θέμα.


Το δημοψήφισμα για τον Κατσουράνη θα είναι το πρώτο δημοψήφισμα μετά από 40 χρόνια στη χώρα μας• το προηγούμενο δημοψήφισμα έγινε το 1974 για την μορφή του πολιτεύματος μεταξύ Βασιλευόμενης και Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το δημοψήφισμα για τον Κατσουράνη θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου, ημέρα του αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα για τον Κατσουράνη θα κλείσουν στις 15:00, ώστε να γίνει αμέσως η καταμέτρηση των ψήφων και να ενημερωθεί –πριν από τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα- ο Φερνάντο Σάντος για το αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί ή όχι τη συμμετοχή του Κατσουράνη στην ενδεκάδα.

Αντιδράσεις υπάρχουν για το αν οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν δυο μόνο ψηφοδέλτια με ΝΑΙ και ΌΧΙ στη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, οπότε μάλλον θα υπάρχει και τρίτο ψηφοδέλτιο για όλους όσοι θέλουν μεν να μην είναι στην αρχική ενδεκάδα της εθνικής ο Κατσουράνης αλλά επιθυμούν να μπει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να βάλει το νικητήριο γκολ.

Αν οι Έλληνες ψηφίσουν υπεύθυνα και με ωριμότητα στο δημοψήφισμα για τον Κατσουράνη, η κυβέρνηση Σαμαρά σκοπεύει να προχωρήσει και σε άλλα δημοψηφίσματα –όπως για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον και για το αν πρέπει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ-, ώστε να περάσει η χώρα μας στην άμεση δημοκρατία και να αποφασίζουν οι πολίτες για όλα τα φλέγοντα θέματα που τους αφορούν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.