Κάτσε πίσω από την έδρα!

Η χτεσινή μέρα είναι ιστορική γιατί ακούστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο η φωνή του Πύρρου Δήμα. Ο Πύρρος Δήμας σηκώθηκε από την θέση του και είπε στον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο το εξής βαρυσήμαντο: “Κάτσε πίσω”. Ελπίζω αυτή η σημαντική φράση να γράφτηκε στα πρακτικά της Βουλής.

Βέβαια, προκάλεσε αίσθηση το ότι ο Πύρρος Δήμας είπε στον νεοναζιστή Νίκο Μίχο “Κάτσε πίσω” και όχι “Κάτσε κάτω”.

Μάλλον θα ήθελε να διαφοροποιηθεί από τον πρώην προπονητή του, Χρήστο Ιακώβου, που του έλεγε συνέχεια “Κάτσε κάτω από την μπάρα”.

Οι πάντες είχαν ξεχάσει πως ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Το είχε ξεχάσει και ο ίδιος.

Μετά την ιστορική του φράση μέσα στην Βουλή, ο Πύρρος Δήμας έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως βρίσκεται στη Βουλή για να μην φοβάται κανένας έλληνας και κανένα ελληνόπουλο τους χρυσαυγίτες.

Βέβαια, ο Πύρρος Δήμας είναι βουλευτής ενός κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση και ψηφίζει -μαζί με τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- όλα τα νομοσχέδια που φέρνει στην Βουλή ο Σαμαράς του Μπαλτάκου, του Βορίδη, του Άδωνι, του Μουρούτη και άλλων φίλων του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής.

Αλλά αυτό μάλλον δεν το έχει σκεφτεί ακόμα. Δύσκολα νοήματα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.