Πανηγυρικά ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και νεοελληνική μικροπρέπεια τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Στην διάρκεια της τελετής, την παράσταση έκλεψε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφού όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να τους δώσει αυτόγραφο, πριν ανακοινώσει νέα μέτρα 5,7 δισ. ευρώ και 13 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Κάποιοι σχολίασαν αρνητικά την παρουσία των παπάδων στην τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης -κάνοντας συγκρίσεις με το Ιράν- αλλά δεν έχουν δίκιο, αφού έχει τόσες σκατόφατσες αυτό το κυβερνητικό σχήμα που οι μαυροφορεμένοι παπάδες έδιναν μια χαρούμενη νότα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Στην τελετή ορκωμοσίας δεν παρέστη ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά τον αντικατέστησε επάξια ο Αντώνης Σαμαράς που έχει πια τον τίτλο του επίτιμου πρωθυπουργού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ορκίστηκε αλλά δεν πειράζει, αφού θα ορκιστεί μια και καλή στο δικαστήριο.

Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε από το νοσοκομείο γιατί δεν είναι και τρελός να νοσηλευτεί σε ελληνικό νοσοκομείο, όταν οι δυο τελευταίοι υπουργοί Υγείας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας έγινε η πανηγυρική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, αφού αυτή η κυβέρνηση είναι για τα πανηγύρια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.