Πολύ μιλάτε, λίγο παίζετε

Πανέτοιμη είναι η εθνική ομάδα για τον αγώνα με την Ιαπωνία, αφού στην προπόνηση οι παίκτες έπαιξαν μέχρι και καράτε. Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν τσακώθηκαν σήμερα, αφού μένουν πια σε διαφορετικά ξενοδοχεία και ο Φερνάντο Σάντος τους φόρεσε φίμωτρα.Το επεισόδιο ανάμεσα στους δυο παίκτες ξεκίνησε όταν ο Γιώργος Τζαβέλλας είπε στον Γιάννη Μανιάτη πως η σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά στον Ντον Τζοβάννι ήταν για τα μπάζα.

Οι δυο παίκτες λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια αλλά είναι εντελώς φλώροι και ούτε ξύλο δεν μπορούν να παίξουν.

Εν τω μεταξύ, οι άλλοι παίκτες είχαν αρχίσει να βάζουν στοιχήματα για το ποιος από τους δυο θα ρίξει τον άλλο νοκ ντάουν, οπότε απογοητεύτηκαν όταν κατάλαβαν πως δεν θα πέσουν μπουνίδια.

Στα αποδυτήρια, ο Τζαβέλλας είπε τον Μανιάτη ρουφιάνο αλλά αυτό δεν είναι και καμιά βρισιά, αφού είναι δύσκολο να βρεις Έλληνα που να μην είναι ρουφιάνος, οπότε ο Μανιάτης το εξέλαβε ως φιλοφρόνηση και αναγνώριση της ελληνικότητάς του.

Ο Γιάννης Μανιάτης ήθελε να βγάλει εισιτήριο για να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά μόλις άκουσε την τιμή άλλαξε γνώμη γιατί είναι τσιφούτης.

Στη συνέχεια, όλοι οι παίκτες άρχισαν να τσακώνονται για την όπερα και τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης απαίτησε στο πούλμαν της εθνικής να ακούγεται μόνο Μότσαρτ.

Ο Φερνάντο Σάντος θα χρησιμοποιήσει τον Μανιάτη στον αγώνα με την Ιαπωνία, γιατί, αν τον άφηνε στον πάγκο, θα τσακωνόταν με τον Τζαβέλλα και θα του έπαιρνε τ’ αυτιά, ενώ δεν πρόκειται να βάλει τον Τζαβέλλα σαν αλλαγή γιατί θα αρχίσει να κυνηγάει τον Μανιάτη και θα τρέχουν οι Γιαπωνέζοι να τους χωρίσουν.

Βέβαια, η πιο ωραία φάση θα είναι κάποια στιγμή του αγώνα να βάλει τον Τζαβέλλα στην θέση του Μανιάτη, ώστε να δούμε την πιο θεαματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

(Πάντως, εγώ το έχω γράψει από το 2006 πως ο ποδοσφαιριστές δεν χρειάζεται να μιλάνε: “Κανονικά οι ποδοσφαιριστές δεν χρειάζεται να μιλάνε. Το βλέπεις και στις συνεντεύξεις που δίνουν. Πετάνε τη μια κουλαμάρα πάνω στην άλλη. Μια λύση θα ήταν να τους κόψουν τη γλώσσα. Αν το βρίσκετε απάνθρωπο, ας παίζουν με φίμωτρα. Παίξε τη μπάλα σου φίλε κι άσε την πάρλα. Έτσι θα είχε γλιτώσει κι ο Ζιζού την αποβολή. Μια άλλη λύση είναι να παίζουν με ωτασπίδες.”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.