Το κόλπο

Δεν φοβάμαι τα ταξίδια με αεροπλάνο γιατί ξέρω πως, αν το αεροπλάνο πέσει, το πιθανότερο είναι να πεθάνεις αμέσως. Αλλά, βέβαια, κάθε φορά που μπαίνω σε αεροπλάνο σκέφτομαι πως υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει. Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

Για να μην έχω κανένα άγχος στην διάρκεια του ταξιδιού -και για να είμαι σίγουρος πως το αεροπλάνο δεν θα πέσει-, έχω βρει ένα κόλπο.

Εντοπίζω την πιο όμορφη γυναίκα μέσα στο αεροπλάνο και λέω στον εαυτό μου “αυτή είναι τόσο όμορφη που αποκλείεται να πέσει το αεροπλάνο”.

“Αυτή είναι τόσο όμορφη που αποκλείεται να μας συμβεί κάτι κακό”.

Ξέρω πως μπορεί σε κάποιους να φαίνεται περίεργη και παράδοξη αυτή η σκέψη αλλά εμένα με βοηθάει και με χαλαρώνει απόλυτα.

Σε όλο το ταξίδι κοιμάμαι σαν πουλάκι.

Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει μια όμορφη στο αεροπλάνο.

Αλλά πάντα υπάρχει μια όμορφη. Η ανησυχία μου διαρκεί μέχρι να την εντοπίσω.

Πρόσφατα, είπα το “κόλπο” μου σε μια παρέα και μια φίλη μου είπε “ναι, θα πέσει το αεροπλάνο, η όμορφη θα σωθεί και εσένα θα σε μαζεύουν με τα τσιμπιδάκια”.

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.

Αλλά δεν πειράζει, αν είναι να σωθεί η όμορφη, θυσιάζομαι.

Θυμήθηκα το “κόλπο” που κάνω μέσα στο αεροπλάνο, όταν είδα την φωτογραφία της Karlijn Keijzer που ήταν ένα από τα θύματα του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη ενώ πετούσε πάνω από την Ανατολική Ουκρανία.

Η Karlijn Keijzer ήταν 25 ετών, γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ.

Αν ταξιδεύαμε μαζί, την Karlijn θα έβλεπα και θα βεβαιωνόμουν πως δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα.

Γιατί ήταν πολύ όμορφη. Και φωτεινή.

Και θα είναι πάντα.

Καλό ταξίδι, Karlijn.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.