Από το Λος Άντζελες στη Χαβάη

1Στο Λος Άντζελες περνάω ατελείωτες ώρες, παίζοντας γκολφ. Μου αρέσει πολύ να βάζω το μπαλάκι μου στην τρύπα από τα 150 μέτρα. Μόνο στο γκολφ μπορείς να βάλεις το μπαλάκι σου στην τρύπα από τα 150 μέτρα. Βέβαια, αυτό το έχω πετύχει μόνο μια φορά. Κατά λάθος.

3Στην Καλιφόρνια υπάρχουν άπειρα γήπεδα γκολφ. Είναι όλα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Από κάποια γήπεδα γκολφ βλέπεις τον ωκεανό, από άλλα βλέπεις την έρημο. Βέβαια, είναι απαράδεκτοι οι Αμερικανοί που κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον για να φτιάξουν γήπεδα γκολφ. Είμαστε πολύ καλύτεροι εμείς οι Έλληνες που τσιμεντώσαμε όλη τη χώρα μας.

2Αυτά τα golf cart είναι για να πηγαίνουν οι παίκτες από το ένα σημείο στο άλλο και να μην ξεποδαριάζονται στο περπάτημα. Για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον, είπα στους άλλους γκόλφερ να κάνουμε κόντρες με golf cart και να βάλουμε στοιχήματα ποιος θα έρθει πρώτος. Τους άρεσε πολύ η ιδέα μου και αρχίσαμε το ράλι μέσα στο γήπεδο του γκολφ. Μάζεψα 350 χιλιάδες δολάρια. Θα τα φυλάξω για μια δύσκολη ώρα. Μπορεί να έρθει μια μέρα που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

4Στα γήπεδα του γκολφ, υπάρχουν και θεατές που κάθονται σε τραπέζια και πίνουν τα ποτά τους. Χτυπάω το μπαλάκι και πάει στο ντεκολτέ μιας ωραίας κυρίας που καθόταν σε ένα τραπέζι. Την έκανα τρίβυζη. Ο κανονισμός λέει πως συνεχίζεις τον αγώνα από το σημείο που πήγε το μπαλάκι, οπότε ανεβαίνω στο τραπέζι της, της κλείνω το μάτι και χτυπάω το μπαλάκι που βρισκόταν ανάμεσα στους βύζους της. Το χτύπημά μου ήταν άψογο και γνώρισα την αποθέωση.

5Επειδή στο Λος Άντζελες δεν είχα καλή απόδοση, αποφάσισα να έρθω στη Χαβάη, μπας και βελτιωθώ λίγο στο γκολφ. Παράλληλα, θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω επιχειρηματίες και να κλείσω καμιά καλή χορηγία για το μπλογκ μου, αφού περνάω πολύ δύσκολες ημέρες και αναγκάζομαι να τρέχω στο Λος Άντζελες και στη Χαβάη. Στα γήπεδα του γκολφ, έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις το διεθνές τζετ σετ και να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να κλείσεις εμπορικές συμφωνίες, να ανταλλάξεις την γυναίκα σου με την γυναίκα του άλλου, να πουλήσεις ή να αγοράσεις κάνα παιδί και άλλα τέτοια απλά, καθημερινά πράγματα.

6Θέλω πολύ να έρθει μια ημέρα που θα γραφτεί και το δικό μου όνομα σε μια πλακέτα σε κάποιο από αυτά τα γήπεδα γκολφ. Βέβαια, δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό κάτι τέτοιο, αφού το γκολφ είναι το πιο δύσκολο άθλημα στον κόσμο και μπορεί την μία ημέρα να κάνεις παπάδες και την επόμενη ημέρα να πατώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που οι πρωταθλητές του γκολφ βγάζουν δισεκατομμύρια. Επειδή δεν τα πήγα καθόλου καλά την πρώτη ημέρα του τουρνουά, με έπιασαν τα νεύρα μου και αποσύρθηκα από τη συνέχεια. Δεν ξέρω γιατί δεν τα πάω καλά εδώ στη Χαβάη. Μάλλον επειδή άφησα τα δικά μου μπαστούνια στην Αθήνα. Τα ξένα μπαστούνια έχουν μαμούνια.

8Με χαλαρώνει πολύ το γκολφ. Χαλαρώνω τόσο πολύ που μερικές φορές με παίρνει ο ύπνος στο χορτάρι. Πολλές φορές έρχομαι μόνος μου στο γήπεδο του γκολφ. Δηλαδή, παίζω ενάντια στον εαυτό μου, ενάντια στο δικό μου σκορ. Όταν παίζω γκολφ μόνος μου, είναι σαν να συνομιλώ με τον Θεό. Ακούω φωνές. Σαν την Αστέρω.

7Αυτοί οι Χαβανέζοι δεν έχουν τον θεό τους. Κοιτάξτε πού πήγαν και έφτιαξαν το γήπεδο του γκολφ. Μου έχουν φύγει 500 μπαλάκια στον ωκεανό. Με τόσα ψάρια που έχω πετύχει, θα βγουν οι τσιπούρες και θα με κυνηγάνε. Χώρια που σκέφτομαι πως μπορεί να καταπιεί κάνα δελφίνι τα μπαλάκια μου και να τα τινάξει. Τώρα που παρατηρώ καλά την φωτογραφία, νιώθω μια αφόρητη νοσταλγία για την Αθήνα. Σαν την Αθήνα δεν έχει. Πρέπει να επιστρέψω αμέσως. Μια βόλτα στους δρόμους της γραφικής Κυψέλης θα με ανανεώσει. Αλόχα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.