Δεκαπενταύγουστος στο Λος Άντζελες

7Φέτος είπα να γιορτάσω την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Λος Άντζελες, αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γιορτάζουμε, πίνουμε και χορεύουμε, αφού η Παναγία πέθανε. Αλλά έτσι ήμασταν πάντα εμείς οι Έλληνες: χαιρέκακοι. Πάντως, το Λος Άντζελες είναι πολύ όμορφο αυτή την εποχή -όπως και κάθε άλλη εποχή- και ετοιμάζεται να γιορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου με χολιγουντιανή μεγαλοπρέπεια.

4Μόλις πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα μια βόλτα στο Χόλιγουντ. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μου ήταν πολύ συμπαθής αλλά οι ταινίες του δεν με ενθουσίασαν ποτέ. Τις έβρισκα πολύ γλυκερές και σαχλές. Πάντως, πρέπει να τον έκλαψε πολύ η Ελλάδα τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Διάβαζα τα άρθρα και τα σχόλια στα social media, και σκεφτόμουν πως ούτε οι Αμερικανοί δεν τον έκλαψαν τόσο πολύ. Και όλοι οι Έλληνες ήξεραν τι τον απασχολούσε και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Θα τους τα είχε πει ο ίδιος. Τώρα πρέπει να ζητήσει ο Σαμαράς να θάψουν τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Να θάβουμε Αμερικανούς σταρ στην Ελλάδα, για να έρχονται οι συμπατριώτες τους να τους βλέπουν και να οικονομάμε.

6Καθώς οδηγούσα στην Santa Monica Blvd, πληροφορήθηκα πως πέθανε και η Λορίν Μπακόλ. Αυτήν δεν την ξέρουν οι Έλληνες -αν και ήταν κάπως σημαντικότερη από τον Ρόμπιν Γουίλιαμς-, οπότε δεν θα την κλάψουν. Η Λορίν Μπακόλ με τρέλαινε. Την είχα στην δεύτερη θέση. Στην πρώτη θέση η Ρίτα Χέιγουορθ. “You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and… blow.”

8Εν τω μεταξύ, κάνω βόλτες με το αυτοκίνητο αλλά δεν έχω δίπλωμα. Αν με σταματήσει κάποιος τροχονόμος, θα του πιάσω κουβέντα και θα τον αρχίσω στα “από πού είσαι εσύ” και στα “αυτόν τι τον έχεις;”, μπας και έχουμε κάνα κοινό συγγενή ή κάνα κοινό γνωστό, για να την σκαπουλάρω. Το κάνει μια θεία μου στην Θεσσαλονίκη και πιάνει πάντα.

1Κάθε μέρα τρώω στο Big Fat Pita. Το έχει ένας Ελληνοαμερικανός από την Νέα Υόρκη, ο Παναγιώτης. Ο Παναγιώτης είναι πολύ φίλος μου αλλά δεν ξέρει πως είμαι ο πιτσιρίκος· γενικά, έχω παρατηρήσει πως εδώ στο Λος Άντζελες δεν με ξέρουν ιδιαίτερα. Τέλος πάντων, Παναγιώτη, αν διαβάζεις αυτό το ποστ, θέλω να σου πω πως κάνεις το καλύτερο σουβλάκι στο Λος Άντζελες. Επίσης, Παναγιώτη, είμαι άφραγκος, οπότε, αν γίνεται, να τρώω τζάμπα, και θα τα πατσίσουμε σε σουβλάκια, όταν έρθεις στην Αθήνα. Ευχαριστώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.