Η Λυσιστράτη στη Ζάκυνθο

IMG_1053[1]Χτες το βράδυ, πήγα στο θέατρο για να παρακολουθήσω τη Λυσιστράτη. Έπρεπε να πάω οπωσδήποτε, γιατί συνεργάστηκα με τον Αριστοφάνη στις Θεσμοφοριάζουσες και θα παρεξηγιόταν αν μάθαινε πως ήμουν στη Ζάκυνθο και δεν πήγα.

DSC04103Η παράσταση ήταν πολύ καλή, οι ηθοποιοί έξοχοι και η ματιά του σκηνοθέτη, Τσέζαρις Γκραουζίνις, πολύ ενδιαφέρουσα. Αν θα μου επιτρεπόταν να ξεχωρίσω δυο ηθοποιούς στη συγκεκριμένη παράσταση που παρακολούθησα, αυτοί θα ήταν ο Αντώνης Λουδάρος -είναι ένας ηθοποιός που πάντα στενοχωριέμαι όταν φεύγει από την σκηνή- και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

DSC04100Οι ηθοποιοί στην υπόκλιση: Μαρία Καβογιάννη (Λυσιστράτη), Καίτη Κωνσταντίνου (Κλεονίκη) Νάντια Κοντογεώργη (Μυρρίνη), Μαργαρίτα Βαρλάμου (Λαμπιτώ και Αθηναία), Μαρία Φιλίππου (Βοιωτή), Τζίνη Παπαδοπούλου (Κορίνθια), Ελίνα Μάλαμα (Ελευσίνια), Αντώνης Λουδάρος (Πρόβουλος), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Κινησίας), Θανάσης Κουρλαμπάς (Πρέσβης Λακεδαιμονίων), Δημήτρης Παπανικολάου (Πρύτανης), Θωμάς Γκαγκάς (Κήρυκας των Λακεδαιμονίων), Βασίλης Πουλάκος (Αθηναίος Α΄) και Γεράσιμος Σκαφίδας (Αθηναίος Β΄).

Μια χαρά τα πάει ο παππούς Αριστοφάνης και αυτό το καλοκαίρι. Μαζί με τον Ευριπίδη, είναι οι δυο πιο πετυχημένοι νέοι Έλληνες συγγραφείς. Κρατάει καλά το ευριπιδαριστοφανίζειν.

Η Λυσιστράτη απόψε στο θέατρο Αγίου Νικολάου (Καβάσιλα). Οι Θεσμοφοριάζουσες στο Ρέθυμνο (Θέατρο “Ερωφίλη”).

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.