Οι τζιχαντιστές μιμούνται το Ice Bucket Challenge

JΜετά τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το Ice Bucket Challenge -με διασημότες να μπουγελώνονται με έναν κουβά με νερό και παγάκια για φιλανθρωπικούς σκοπούς-, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσαν πως ξεκινούν κι αυτοί ένα παιχνίδι με φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το παιχνίδι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έχει τους ίδιους κανόνες με το Ice Bucket Challenge αλλά είναι κάπως διαφορετικό.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει αποκεφαλίζει κάποιον διάσημο και προκαλεί κάποιον άλλον διάσημο να αποκεφαλίσει έναν άλλο διάσημο.

Με αυτόν τον τρόπο, στο τέλος δεν θα υπάρχουν διάσημοι με κεφάλι.

Τα χρήματα που θα μαζευτούν από τους αποκεφαλισμούς θα διατεθούν στο Ίδρυμα για την καταπολέμηση του πονοκεφάλου και της ημικρανίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το παιχνίδι με τους αποκεφαλισμούς είναι κάπως βάρβαρο, ο εκπρόσωπος των τζιχαντιστών Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ -πριν τον αποκεφαλίσει- απάντησε πως οι αποκεφαλισμοί ήταν πολύ δημοφιλείς στον χριστιανικό δυτικό κόσμο πριν οι δυτικοί γίνουν εντελώς φλώροι.

Βέβαια, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ μάλλον δεν εκτιμά ιδιαίτερα τον Μίλαν Κούντερα:

“Αν ο Ροβεσπιέρος επέστρεφε κάθε χρόνο για να παίρνει τα κεφάλια των Γάλλων, η γαλλική ιστορία μάλλον θα ήταν λιγότερο περήφανη για τον Ροβεσπιέρο”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.