Συμφωνία κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Σαμαράς Βενιζέλος Κουβέλης ΤσίπραςΜε μια ξαφνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν να στηρίξουν το ίδιο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που μάλλον θα είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Όσοι αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η εξήγηση είναι απλή:

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται να στηρίξουν για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το πρόσωπο που θα προτείνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τον πρώτο λόγο για το πρόσωπο που θα πάρει την θέση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Η ιδέα ο επόμενος Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Άγιον Όρος, και πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε με τον μοναχό Χιπστέριο στη Μονή Κατσαπλιάδων.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διακοσμητικός -οπότε δεν έχει καμία σημασία ποιο πρόσωπο θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας-, ενώ η θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος είναι πολύ κρίσιμη στο να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει τη ρήξη και την ανατροπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκαν πως θα πείσουν τους ιεράρχες τους να εκλέξουν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον υποψήφιο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος θα είναι ο Παπα-δημούλης.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.