Οι Βρετανοί ζητούν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης

ΚαρυάτιδαΕνώ όλος ο πλανήτης παραμιλάει με τις δυο Καρυάτιδες που βρέθηκαν στην Αμφίπολη -και οι τζιχαντιστές δήλωσαν πως μετά από αυτό σταματούν να κόβουν κεφάλια και θα το ρίξουν στο μπριτζ-, η Βρετανία ζητάει από την Ελλάδα τις δυο Καρυάτιδες, για να τις τοποθετήσει στο Βρετανικό Μουσείο.

Οι Βρετανοί ζητούν τις δυο Καρυάτιδες της Αμφίπολης, για να μην είναι μόνη της η Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο και να έχει παρέα, ενώ παρουσίασαν ένα οθωμανικό φιρμάνι που παραχωρεί στην Βρετανία όλες τις Καρυάτιδες που θα βρεθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η Ελλάδα είναι γεμάτη Καρυάτιδες και, όπου και να σκάψεις, Καρυάτιδες θα βρεις.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, οι Καρυάτιδες κινδυνεύουν στην Ελλάδα, αφού οι Έλληνες πούλησαν τα τελευταία διακόσια χρόνια περισσότερα αρχαία από αυτά που άρπαξε ο Έλγιν.

Ένα ακόμα επιχείρημα των Βρετανών είναι πως η Ελλάδα θα είναι χρεοκοπημένη μέχρι το 2453, οπότε όλη η χώρα είναι υποθηκευμένη και όσα αρχαία βρίσκονται ανήκουν στις Μεγάλες Δυνάμεις και τους δανειστές.

Η στάση των Βρετανών έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην χώρα μας, αφού η Βρετανία δεν μπορεί να κρατήσει την Σκοτία αλλά θέλει τις Καρυάτιδές μας.

God save Mr. Bean!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.