Ο Βενιζέλος είναι ήρωας

Βενιζέλος ΣημίτηςΠολύ συγκινητικά τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα σαράντα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν εξαιρετική η προσπάθειά του να μην λέει συνέχεια «εγώ», αν και το καλύτερο σημείο ήταν όταν είπε «επιτελώ καθήκον με εθνικούς στόχους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Είναι του εθνικού καθήκοντος ο Βενιζέλος. Για τον εαυτό του δεν νοιάζεται καθόλου. Όλα για την Ελλάδα.

Κάποιοι νομίζουν πως στην χτεσινή του ομιλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την πολιτική, όταν επιτελέσει το “καθήκον” του.

Κούνια που τους κούναγε.

Ο Βενιζέλος θα μείνει γαντζωμένος στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ μέχρι τέλους, γιατί, αν βρεθεί χωρίς θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, τον περιμένει η Δικαιοσύνη.

Και το ξέρει.

Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια. Προσπαθούν να το διατηρήσουν –μόνο σαν όνομα-, για να μην οδηγηθεί ο Βενιζέλος στη Δικαιοσύνη.

Βέβαια, είναι ολοφάνερο πως ένα ολόκληρο σύστημα θα προσπαθήσει να σώσει τον Βενιζέλο.

Άλλωστε, ο Βενιζέλος θα πάρει και κόσμο μαζί του στη φυλακή. Υποθέτω πως θα τους έχει δεμένους όλους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πως όσοι αποδοκίμασαν το Βενιζέλο είναι ηλίθιοι και πως ο Βενιζέλος είναι ήρωας που έσωσε την πατρίδα.

Ναι, βέβαια, ο Βενιζέλος είναι ήρωας.

Και ο Μπουτάρης είναι ήρωας.

Και ο Σημίτης είναι ήρωας.

Και ο Σαμαράς είναι ήρωας.

Και ο Μιχαλολιάκος είναι ήρωας.

Όλοι ήρωες είμαστε.

Δεν υπάρχουν προδότες στην Ελλάδα. Μόνο ήρωες.

Πώς νομίζετε ότι έφτασε η χώρα μας στη σημερινή της κατάντια;

Από τους πολλούς ήρωες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.