Σαράντα να είναι οι ώρες σας

Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ
Μετά τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, έφτασε η ώρα του εορτασμού των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας. Καταραμένη χρονιά το 1974. Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι πως κανένα κόμμα εξουσίας δεν πρέπει να φτάνει στα 40 χρόνια. Πρέπει να τα σκοτώνεις, όταν είναι μικρά ακόμα.

Το PIO ωραίο στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας είναι που ο Σαμαράς αποθεώνει τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος είχε αποπέμψει τον Σαμαρά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό και είχε δηλώσει πως δεν θέλει να τον ξαναδεί μπροστά του.

Δεν τον ξαναείδε μπροστά του τον Σαμαρά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά τον τρώμε στη μάπα εμείς.

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν γιόρτασαν μαζί τα 40 τους χρόνια.

Ακόμα και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν την χώρα, που είναι μαζί στην κυβέρνηση -πάντα μαζί ήταν-, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προσποιούνται πως έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Και υπάρχουν ακόμα οπαδοί τους που πιστεύουν πως είναι άλλο πράγμα η Νέα Δημοκρατία και άλλο το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για ζώα.

Ένας φίλος πασόκος -εντάξει, τον ξέρω από παιδί- μου έλεγε πως θα είναι έγκλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αν συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία. Όταν του είπα πως το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά τα τελευταία χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία, με κοιτούσε σαν χάνος. Καμία αίσθηση της πραγματικότητας.

Όταν δυο αδέρφια γιορτάζουν μαζί τα γενέθλιά τους, παίρνουν και κοινά δώρα, οπότε ξενερώνουν λίγο. Πάντως, είναι πιο δίκαιο.

Από την άλλη, όταν τα γενέθλιά τους είναι κοντά, το πρώτο αδερφάκι παίρνει πολλά δώρα και το δεύτερο μένει μπουκάλα.

Οπότε, του χρόνου, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλιά τους.

Αν υπάρχει ΠΑΣΟΚ του χρόνου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.