Χρυσή ευκαιρία

ΒράχοςΚάθε καλοκαίρι, κολυμπάω ατελείωτα χιλιόμετρα. Καλό για το σώμα και για το μυαλό. Κάποιες φορές, βάζω στόχο να κολυμπήσω μέχρι έναν βράχο, να ξεκουραστώ λίγο πάνω στον βράχο, και να κολυμπήσω πάλι μέχρι την παραλία. Όταν κολυμπάω, δεν σκέφτομαι τίποτα. Πάνω στον βράχο, τα σκέφτομαι όλα.

Χτες, κολύμπησα μέχρι τον βράχο, έκανα παρέα στους αχινούς και, κοιτώντας από μακριά την πανέμορφη ακτή, σκέφτηκα πως είχαμε μια μοναδική ευκαιρία.

Ποτέ οι Έλληνες δεν είχαν την Ελλάδα στα χέρια τους.

Η Ελλάδα ανήκε και ανήκει σε μια παρέα ολιγαρχών, σε κομπραδόρους που έφαγαν όλα τα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα, από τα πρώτα δάνεια μέχρι το σχέδιο Μάρσαλ και τα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010 ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες να ξεφορτωθούν τους κομπραδόρους και να πάρουν πίσω την χώρα τους.

Τέσσερα χρόνια μετά, αυτή η ευκαιρία μοιάζει να πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Αντί της κοινής δράσης, κυριάρχησε το ατομικό συμφέρον και η ιδιωτεία.

Κρίμα, ήταν μια χρυσή ευκαιρία.

Το είπα στον βράχο και βούτηξα πάλι στη θάλασσα για να κολυμπήσω μέχρι την ακτή.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.