Ήρωες – Σούπερ Ήρωες στο Μικρό Παλλάς

Ήρωες1Χτες το βράδυ πήγα στο Μικρό Παλλάς για την γενική δοκιμή στην παράσταση “Ήρωες”, σε κείμενα και σκηνοθεσία της Ελένης Γκασούκα, με την σύμπραξη -στα κείμενα- του Θοδωρή Αθερίδη. Οι Ήρωες είναι γνωστοί και πετυχημένοι αλλά οι φετινοί Ήρωες είναι σούπερ Ήρωες. Εξαιρετικά κείμενα, λαμπερές ερμηνείες, υπέροχοι μουσικοί και τραγουδιστές, γέλιο, συγκίνηση και ένας σαρωτικός Θανάσης Αλευράς στην πιο εξωστρεφή παράσταση της χρονιάς. Στους Ήρωες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και θεατές γίνονται ένα· γελούν, συγκινούνται και τραγουδούν μαζί. Οι Ήρωες μας ενώνουν γιατί οι Ήρωες είμαστε εμείς. Οι Ήρωες είμαστε εμείς σήμερα.

Ήρωες Υπόκλιση 2Όλος ο θίασος και η δημιουργός των Ηρώων, Ελένη Γκασούκα, στην υπόκλιση. Χάρηκα πολύ χτες το βράδυ. Χάρηκα για τον Θανάση Αλευρά -που το ταλέντο του δεν χωράει στην Ελλάδα-, χάρηκα για την Ματίνα Νικολάου και χάρηκα για την Αρετή Πασχάλη. Η Ματίνα και η Αρετή ήταν εξαιρετικές στα νούμερά τους. Με εντυπωσίασε -και όχι μόνο εμένα- ο Θοδωρής Μαυρογιώργης, ο τραγουδιστής των Wedding Singers. Μου είχε πάρει τα αυτιά ο Σπύρος Γραμμένος για το πόσο σπουδαίος τραγουδιστής είναι ο Θοδωρής Μαυρογιώργης αλλά, τελικά, είναι ακόμα καλύτερος.

Ήρως - Θανάσης Αλευράς Σπύρος ΓραμμένοςΟ Θανάσης Αλευράς και ο Σπύρος Γραμμένος, εκτός από την κοινή ηπειρώτικη καταγωγή, έχουν ακόμα κάτι κοινό: πρέπει να τους δεις ζωντανά, για να αντιληφθείς το χάρισμά τους.

Ήρωες - Θανάσης Αλευράς Χάρης ΧιώτηςΟ Θανάσης Αλευράς και ο Χάρης Χιώτης έκλεψαν την παράσταση το καλοκαίρι στις Θεσμοφοριάζουσες, πριν κλέψει την παράσταση ο επιχειρηματίας. Ο Θανάσης Αλευράς έχει πάρει το βραβείο “Δημήτρης Χορν” για τους Ήρωες, ενώ ο Χάρης Χιώτης είναι φέτος υποψήφιος για το βραβείο “Κάρολος Κουν”. Είμαι ευτυχής που τους γνώρισα. Όμορφοι άνθρωποι.

Οι Ήρωες -που ξεκινούν απόψε- κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Μικρό Παλλάς για 20 παραστάσεις. Μη χάσετε αυτή την παράσταση. Μετά από χρόνια, θα λέτε με νοσταλγία και περηφάνια στην παρέα σας “είχα δει τον Θανάση Αλευρά στους Ήρωες”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.