Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ (Θέατρο Φούρνος)

Φούρνος1Χτες το βράδυ πήγα στο θέατρο Φούρνος και παρακολούθησα την παράσταση «Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ». Η παράσταση παίζεται για τρίτη χρονιά και αυτό είναι λογικό, αφού η βιρτουόζικη σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη, η ελεύθερη διασκευή της Ομάδας 92 πάνω σε ένα σπουδαίο κείμενο, και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών -που σε κάνουν να ξεχνάς πως βλέπεις θέατρο- συναρπάζουν τους θεατές. Αυτός ο καφές, με τη σχέση τριών ανύπαντρων αδελφών με έναν δημόσιο υπάλληλο την εποχή της γέννησης του φασισμού στην Ιταλία, είναι πολύ δυνατός, έχει αξέχαστο άρωμα και πολύ γέλιο. Και βέβαια, αυτός ο καφές σε κάνει να σκέφτεσαι.

ΦούρνοςΟι τρεις αδελφές, Μαρία Καρακίτσου, Θεοδώρα Σιάρκου και Στέλλα Χατζημιχελάκη, είναι έξοχες, η (υπηρέτρια) Ευγενία Μαραγκού είναι σπαρταριστή και ο (γιατρός) Γιώργος Σκυριανός είναι απολαυστικός. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο έναν ηθοποιό σε αυτή την παράσταση, αυτός είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο οποίος είναι σπουδαίος και στιβαρός στο ρόλο του φαλλοκράτη φασίστα. Αν αναζητείται άνδρας ηθοποιός σε «σωστή» ηλικία για μεγάλους ρόλους, αυτός είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Από τον Νοέμβριο, ο Θανάσης Κουρλαμπάς θα πρωταγωνιστεί και στην θεατρική διασκευή της ταινίας «La strada» του Φελίνι, πάλι σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη.

Πήρα μια βαθιά ανάσα χτες το βράδυ στο θέατρο Φούρνος. Η ομορφιά θα σώσει αυτούς που μπορούν να την δουν.

Η παράσταση «Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ», κάθε Δευτέρα και Τρίτη, αυστηρά στις 21:10, στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168). Κλείστε θέση γιατί το θέατρο ήταν γεμάτο. Νομίζω πως αναγκάστηκαν, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, να προσθέσουν και μερικές καρέκλες.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.