Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ (Θέατρο Φούρνος)

Φούρνος1Χτες το βράδυ πήγα στο θέατρο Φούρνος και παρακολούθησα την παράσταση “Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ”. Η παράσταση παίζεται για τρίτη χρονιά και αυτό είναι λογικό, αφού η βιρτουόζικη σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη, η ελεύθερη διασκευή της Ομάδας 92 πάνω σε ένα σπουδαίο κείμενο, και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών -που σε κάνουν να ξεχνάς πως βλέπεις θέατρο- συναρπάζουν τους θεατές. Αυτός ο καφές, με τη σχέση τριών ανύπαντρων αδελφών με έναν δημόσιο υπάλληλο την εποχή της γέννησης του φασισμού στην Ιταλία, είναι πολύ δυνατός, έχει αξέχαστο άρωμα και πολύ γέλιο. Και βέβαια, αυτός ο καφές σε κάνει να σκέφτεσαι.

ΦούρνοςΟι τρεις αδελφές, Μαρία Καρακίτσου, Θεοδώρα Σιάρκου και Στέλλα Χατζημιχελάκη, είναι έξοχες, η (υπηρέτρια) Ευγενία Μαραγκού είναι σπαρταριστή και ο (γιατρός) Γιώργος Σκυριανός είναι απολαυστικός. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο έναν ηθοποιό σε αυτή την παράσταση, αυτός είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο οποίος είναι σπουδαίος και στιβαρός στο ρόλο του φαλλοκράτη φασίστα. Αν αναζητείται άνδρας ηθοποιός σε “σωστή” ηλικία για μεγάλους ρόλους, αυτός είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Από τον Νοέμβριο, ο Θανάσης Κουρλαμπάς θα πρωταγωνιστεί και στην θεατρική διασκευή της ταινίας «La strada» του Φελίνι, πάλι σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη.

Πήρα μια βαθιά ανάσα χτες το βράδυ στο θέατρο Φούρνος. Η ομορφιά θα σώσει αυτούς που μπορούν να την δουν.

Η παράσταση “Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ”, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, αυστηρά στις 21:10, στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168). Κλείστε θέση γιατί το θέατρο ήταν γεμάτο. Νομίζω πως αναγκάστηκαν, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, να προσθέσουν και μερικές καρέκλες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.