Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης

Σαμαράς ΒενιζέλοςΗ κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης την Δευτέρα από τη Βουλή. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, αφού είναι ολοφάνερο πως δεν έχει μόνο την εμπιστοσύνη της Βουλής αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Η πιο τρανή απόδειξη πως η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών είναι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πήραν μαζί στις ευρωεκλογές το 30,74% των ψήφων των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες. Σχεδόν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους. Μιλάμε για μεγάλη εμπιστοσύνη.

Με δεδομένο πως η αποχή στις ευρωεκλογές έφτασε στο 41,78%, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν την εντολή του 18% του εκλογικού σώματος.

Εντάξει, μπορεί μετά από τους 4 μήνες που μεσολάβησαν το ποσοστό να έχει πέσει στο 10-12% αλλά και πάλι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Κι επειδή χορτάσαμε από αναλύσεις για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση, η σκληρή και απόλυτη πραγματικότητα είναι πως, σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας μας, στην κυβέρνηση βρίσκονται ακόμα -και μαζί αυτή τη φορά- τα δυο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Αυτό τα λέει όλα.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Αλλά, κυρίως, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.