Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης

Σαμαράς ΒενιζέλοςΗ κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης την Δευτέρα από τη Βουλή. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, αφού είναι ολοφάνερο πως δεν έχει μόνο την εμπιστοσύνη της Βουλής αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Η πιο τρανή απόδειξη πως η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών είναι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πήραν μαζί στις ευρωεκλογές το 30,74% των ψήφων των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες. Σχεδόν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους. Μιλάμε για μεγάλη εμπιστοσύνη.

Με δεδομένο πως η αποχή στις ευρωεκλογές έφτασε στο 41,78%, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν την εντολή του 18% του εκλογικού σώματος.

Εντάξει, μπορεί μετά από τους 4 μήνες που μεσολάβησαν το ποσοστό να έχει πέσει στο 10-12% αλλά και πάλι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Κι επειδή χορτάσαμε από αναλύσεις για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση, η σκληρή και απόλυτη πραγματικότητα είναι πως, σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας μας, στην κυβέρνηση βρίσκονται ακόμα -και μαζί αυτή τη φορά- τα δυο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Αυτό τα λέει όλα.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Αλλά, κυρίως, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.