Καρυάτιδες βρήκαν οι αρχαιολόγοι στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Ναυάγιο ΑντικυθήρωνΠολύ σημαντικά ευρήματα προέκυψαν κατά της διάρκεια της υποβρύχιας έρευνας που διεξάγεται στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Χτες, οι αρχαιολόγοι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε δυο Καρυάτιδες και -από την χαρά τους- έκαναν πάρτι στο βυθό με σκυλόψαρα και τις κουτσομούρες.


Οι Καρυάτιδες των Αντικυθήρων δεν είναι ίδιες μεταξύ τους.

Η μια Καρυάτιδα δεν φοράει κοθόρνους αλλά βατραχοπέδιλα, ενώ η άλλη Καρυάτιδα είναι ψάρι από τη μέση και κάτω, οπότε έχουμε μια Καρυάτιδα-Γοργόνα που είναι εντελώς άχρηστη, αφού ούτε να την φας μπορείς, ούτε να την πηδήσεις.

Εκτός από τις Καρυάτιδες, οι αρχαιολόγοι δύτες ανακάλυψαν και δυο Σφίγγες με αναπνευστήρα, οπότε μάλλον πρόκειται για την είσοδο κάποιου σπουδαίου θαλάσσιου τάφου.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, στον τάφο πρέπει να είναι θαμμένη η Λερναία Ύδρα.

Οι αρχαιολόγοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί το πέρασμα της Λερναίας Ύδρας από το γλυκό νερό της λίμνης στο αλμυρό της θάλασσας μπορεί να την έχει κάνει αθάνατη, οπότε σε κάθε κεφάλι που θα της κόβουν μπορεί να πετιούνται από πέντε Μνημόνια με κόκκινα δάνεια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.