Ο αριστερός Παύλος Τσίμας

Παύλος Τσίμας Ο Παύλος Τσίμας, στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε “νοσηρό” να ανακρούεται ο ύμνος του ΕΑΜ στην μαθητική παρέλαση. Περίεργη άποψη για έναν αριστερό -όπως πλασάρεται ο ίδιος- δημοσιογράφο. Η Εθνική Αντίσταση -δηλαδή και το ΕΑΜ- έχουν αναγνωριστεί από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν από 32 χρόνια. Δεν είναι νοσηρό το ΕΑΜ. Ο Παύλος Τσίμας είναι νοσηρός.

Ο Παύλος Τσίμας ήταν στο παρελθόν συντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στον Ριζοσπάστη, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “902 Αριστερά στα FM” και είχε εκπομπή στο “Στο Κόκκινο”
.
Να θυμίσω πως στο παρελθόν ο Παύλος Τσίμας ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στην ομάδα που θα διηύθυνε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Στο Κόκκινο), ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες τον ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση και για εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τι ακριβώς έκανε και το τι έλεγε ο Παύλος Τσίμας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από το Mega δεν χρειάζεται να το περιγράψω. Το ξέρετε.

Από φέτος, ο Παύλος Τσίμας είναι στον ΣΚΑΪ.

Το κόλπο είναι γνωστό: Πολλοί δημοσιογράφοι ανδρώθηκαν σε αριστερά κομματικά ΜΜΕ, στηρίχτηκαν από τα αριστερά κόμματα και, στη συνέχεια, πλούτισαν, παρέχοντας τις αριστερές υπηρεσίες τους στους νταβατζήδες -σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή- ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Έκαναν εισοδισμό για να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Τζίμης Πανούσης αναφέρθηκε στους αριστερούς και οι επικριτικές απόψεις του ενόχλησαν πολλούς. Κυρίως, αριστερούς.

Αν προσέξει κάποιος καλά, θα παρατηρήσει πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι γεμάτα από αριστερούς δημοσιογράφους.

Πώς γίνεται όλοι αυτοί οι αριστεροί δημοσιογράφοι να υπηρετούν τα συμφέροντα καθεστωτικών αφεντικών;

Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, οι απόψεις των αριστερών δημοσιογράφων “προσαρμόζονται” στη γραμμή του ΜΜΕ στο οποίο εργάζονται. Είναι “ευέλικτες” οι απόψεις τους.

Θα έλεγε ποτέ ο Παύλος Τσίμας “νοσηρό” το ΕΑΜ αν εργαζόταν στο “Στο Κόκκινο”; Όχι αλλά στον ΣΚΑΪ το λέει.

Ο Τζίμης Πανούσης μπορεί να μην είναι δημοσιογράφος αλλά δεν άλλαζε απόψεις ανάλογα με το ΜΜΕ στο οποίο εργαζόταν.

Δεν είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν τόσοι αριστεροί δημοσιογράφοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα ισχυρό αριστερό ΜΜΕ;

Με τόσους προβεβλημένους αριστερούς δημοσιογράφους, το λογικό θα ήταν το πρώτο ΜΜΕ στη χώρα να είναι αριστερό.

Βέβαια, θα πρέπει να παραδεχτώ πως οι αριστεροί δημοσιογράφοι έχουν μια δικαιολογία:

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα δεξιά αφεντικά πληρώνουν. Τα αριστερά αφεντικά δεν πληρώνουν. Κι αν τα αριστερά αφεντικά πληρώσουν, θα πάρεις τα μισά από αυτά που προέβλεπε η συμφωνία σας.

Αυτό μάλλον οφείλεται στην πνευματική υπεροχή της Αριστεράς.

(Πάντως, εγώ είχα γράψει το 2011 πως “Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα”, οι διαδηλωτές το έκαναν σύνθημα, το έγραψαν στους τοίχους της Αθήνας -και όχι μόνο- και ο Παύλος μου άνοιξε συζήτηση. Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω τον Παύλο Τσίμα τι κάνει ο παλιόφιλός του ο Χριστοφοράκος. Καιρό έχουμε να μάθουμε νέα από αυτό το παλικάρι. Ο Παύλος, όμως, θα ξέρει.)

(Το πρόσωπο ενός μεσήλικα ανθρώπου είναι η βιογραφία του. Δεν μπορεί να κρύψει τίποτα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.