Ο Μουνής (Θέατρο Νέου Κόσμου)

Ο Μουνής1Χτες το βράδυ, πήγα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και παρακολούθησα την παράσταση “Ο Μουνής” -που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου-, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Στην παράσταση παίζουν πέντε έξοχοι ηθοποιοί (Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη, Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης) . Παρατήρησα πως ο Θανάσης Ζερίτης θυμίζει πολύ φυσιογνωμικά -τουλάχιστον θύμισε σε εμένα- τον Λάκη Λαζόπουλο.

Ο ΜουνήςΕπειδή δεν έχει μεγάλη σημασία η δική μου γνώμη -γιατί ποιος είμαι εγώ, σάμπως είμαι κάποιος;-, να πω πως η παράσταση άρεσε πολύ στις τρεις φίλες μου με τις οποίες την παρακολούθησα. Είναι μια παράσταση που γεννάει πολλές συζητήσεις -πολύ θετικό αυτό- και μάλλον αυτός είναι ο σκοπός της. Βγαίνοντας από το θέατρο, σκέφτηκα πόσο μπροστά ήταν ο Γιάννης Οικονομίδης με την ταινία “Η Ψυχή στο Στόμα”. Αλλά το 2006, οι Έλληνες ζούσαν στην ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα -πολλοί νόμιζαν πως ζουν στο Μπέβερλι Χιλς- και βρήκαν την ταινία υπερβολική, αδυνατούσαν να δουν την πραγματική ελληνική κοινωνία, ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που αποχωρούσαν από τις λιγοστές αίθουσες που έπαιξαν αυτή την σπουδαία ταινία.

Ο Μουνής παίζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου, Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 21:30.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.