Ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γεώργιος ΠαπαδόπουλοςΚαθώς αναζητείται εναγωνίως από την κυβέρνηση ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ήθελα να επισημάνω πως ο θεσμός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντικός για την Δημοκρατία. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο άνθρωπος που επανέφερε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας -μετά την περίοδο από το 1924 έως το 1935- ήταν ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Τον Ιούλιο του 1973, η χούντα πραγματοποιεί δημοψήφισμα για να εγκριθεί η κατάργηση του θεσμού της μοναρχίας και ο υπερήφανος ελληνικός λαός -που κάποιοι νομίζουν πως αντιστεκόταν μαζικά και δυναμικά στην διάρκεια της δικτατορίας- πηγαίνει στις κάλπες και δίνει λαϊκή νομιμοποίηση στη χούντα.

Δηλαδή, στην διάρκεια της δικτατορίας η Ελλάδα καταργεί τη μοναρχία, γίνεται Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Αυτοί είναι οι “θεσμοί” στη χώρα μας και με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν.

Δεν υπήρξε ποτέ αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας -γιατί ούτε πριν το 1967 υπήρχε δημοκρατία- και την χούντα ακολούθησαν άλλες μικρές χουντίτσες.

Με αποτέλεσμα, σήμερα να αναζητείται ένας βολικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα νομιμοποιήσει τη μειοψηφική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουν πως όποιος δεχτεί το χρίσμα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να ντρέπεται.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν ντρεπόταν καθόλου που ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το 1935.

Δηλαδή, ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ένας πράκτορας που πληρωνόταν από την CIA από το 1952.

Γεια σου Ελλάδα με τους “θεσμούς” σου.

Και τα ατελείωτα ψέματα. Τους ατελείωτους εθνικούς μύθους.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.