Ποιος ήταν ο κύριος; (Πολυχώρος Vault)

VaultΧτες το απόγευμα, πήγα στο Vault και παρακολούθησα την παράσταση “Ποιος ήταν ο κύριος;”. Τρία μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε άψογη σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Και οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης (Ευγενία Αποστόλου , Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Νικολάου) είναι υπέροχοι. Αν θα είχα το δικαίωμα να ξεχωρίσω μόνο έναν ηθοποιό, αυτός είναι ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο οποίος -όπως είπε η Θ.- “παίζει τις κάλτσες του”. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης θα παίξει από τον Νοέμβριο στο Vault στο μονόλογο “Μάρτυς μου ο Θεός” -από το ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Μάκη Τσίτα- σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Την περιμένω αυτή την παράσταση.

Vault1Το Vault είναι ένας χώρος που μυρίζει καλό θέατρο και έχει εξαιρετικές παραστάσεις. Πριν την παράσταση, συνάντησα την Μ., με την οποία δεν είχαμε βρεθεί για χρόνια, και χάρηκα πάρα πολύ. Εδώ η Μ. κρατάει το flyer της παράστασης. Με την ευκαιρία, επειδή διαπιστώνω πως είναι πολλοί οι αγαπημένοι άνθρωποι με τους οποίους δεν βρισκόμαστε πια συχνά -επειδή η ζωή τα φέρνει έτσι-, θέλω να τους πω πως τους αγαπάω.

Το “Ποιος ήταν ο κύριος;” παίζεται μέχρι τις 2 Νοεμβρίου στο Vault, Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00. Το θέατρο ήταν γεμάτο, οπότε κλείστε θέσεις.

Ισιδώρα ΜπουζιούρηΜετά το θέατρο, πήγα στο Laluk Cafe στο Κουκάκι, για να ακούσω την Ισιδώρα Μπουζιούρη και τον Τάσο Χαλκίδη. Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα την Ισιδώρα να λέει πολλά τραγούδια και είναι καταπληκτική. Ο Τάσος Χαλκίδης είναι βιρτουόζος και δένουν υπέροχα. Η Ισιδώρα Μπουζιούρη και ο Τάσος Χαλκίδης θα παίξουν πολλές φορές αυτό τον χειμώνα· μπορεί και σε άλλους χώρους. Αν θέλετε μια πολιτισμένη και ψυχαγωγική βραδιά με το ταίρι σας ή την παρέα σας, η Ισιδώρα και ο Τάσος είναι η ιδανική επιλογή.

(Μετά το θέατρο και τη μουσική, πήγα και κάπου αλλού αλλά δεν το γράφω γιατί δεν είστε ψυχολογικά έτοιμοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.